Mystisk sjukdom gör att kattunge förlorar öron och svans – hittar nytt hem mot alla odds

Det kan vara svårt att hitta ett nytt hem till husdjur som har speciella behov och handikapp.

En del djur lider av så sällsynta och allvarliga åkommor att det kan bli svårt att hitta en familj som är beredda på att ta hand om dem.

Här är kattungen Dollies berättelse, en historia som har berört hundratals människor.

Det var den 20 januari som djurhemmet MSPCA-Angell i Boston delade en ovanlig berättelse på sin Facebook.

Djurhemmet delade då med sig av en bild på den sex månader gamla kattungen Dollie. Hon led av en sällsynt sjukdom som tyvärr hade gjort henne ärrad för livet.

Bara tre månader innan verkade allt gå bra för Dollie – hon var på väg att tillbringa sin första semester med sin nya familj. I november började kattungen plötsligt må dåligt och hennes familj märkte allvarliga problem med hennes hud och öron.

Familjen tog henne till MSPCA och snart föll den stackars kattens öron av på grund av sjukdomen.

”Delar av hennes hud var nekrotisk – den höll på att dö. Det påverkade hennes lemmar, inklusive svansen, benen och en stor del av hennes öronvävnad. Vi hade aldrig sett något liknande”, står det i deras inlägg.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=557312483100168&set=a.414663050698446

Familjen blev chockade – lämnade över Dollie till djurhemmet

Dollies familj blev förståeligt nog ”väldigt överväldigade” av hennes tillstånd och beslutade att överlämna henne till MSPCA för vård.

Veterinärerna på djurskyddsorganisationen var dock fast beslutna att hitta orsaken till Dollies plötsliga hälsoförfall.

”Med tanke på komplexiteten i hennes fall visste vi alla att det här kunde bli en lång process med osäkert resultat”, skriver de och fortsätter:

”Vi gjorde allt vi kunde för att ta reda på vad exakt som hände med den här lilla katten, så att vi kunde rädda hennes liv”.

Anledningen till mystiska symtomen

Veterinärer från MSPCA:s dermatologiska team kom till Boston och kunde då fastställa att Dollie led av en allvarlig typ av ischemisk dermatopati, en reaktion på något i kroppen som orsakar utbredd inflammation.

Veterinärerna kunde inte fastställa den exakta orsaken, men kunde behandla Dollie.

Förutom att kattungan tappade öronen så tvingades veterinärerna amputera hennes svans och ena ben. Men efter operationerna tror veterinärerna nu att Dollie är i ett stabilt skick och att hon kommer att kunna leva ett långt liv utan besvär från sjukdomen.

Lilla kattungen har hittat nytt hem

Efter att ha haft Dollie i sin vård i några månader bestämde de att det var dags att hitta ett nytt hem för kattungen. Men eftersom Dollie såg lite annorlunda ut oroade de sig för att det kunde bli en utmaning att hitta ett nytt hem åt henne.

I ett Facebook-inlägg skrev djurhemmet att de ”letade efter en familj som vill ha en unik katt och som är villig att samarbeta med veterinär för att möta eventuella framtida medicinska behov”.

Dollies berättelse blev viral – inlägget har delats nästan 700 gånger på Facebook på bara några dagar. Även kommentarsfältet har fyllts av hundratals stödjande kommentarer.

Och nyligen uppdaterade djurhemmet inlägget – och meddelade att man lyckligtvis har hittat ett nytt kärleksfullt hem åt Dollie.

Dela gärna denna fantastiska nyhet!