Mystisk låda ligger dumpad på tågspåret – när mannen tar en titt inser han att en familj är i nöd

I början av december gjorde en ung man från Covington, Kentucky, en ryslig upptäckt när han vandrade längs tågspåren.

En tejpad låda fångade hans uppmärksamhet, och när han öppnade den möttes han av en hjärtskärande syn – fem små kattungar, kalla och övergivna.

Kattungarna, som verkade vara mellan 5 och 6 veckor gamla, var hopträngda inne i lådan. Mannen, som var snabb med att handla, tog genast kontakt med Life Learning Center, som delade en bild på en lokal Facebook-sida för att söka efter räddningshjälp.

Inom kort hade dessa små övergivna själar hittat sin väg till Stray Haven, en organisation dedikerad till att rädda och vårda hemlösa djur.

Kattungar
Foto: Facebook/StrayHaven

Något var annorlunda med katterna

Shelly Conner, en frivillig kattkoordinator på Stray Haven Pet Rescue, berättade om den känslosamma räddningen för The Dodo. Kattungarna placerades snabbt i ett jourhem och började sakta återhämta sig. Men när deras jourmamma märkte något udda, tog historien en oväntad vändning.

Majoriteten av kattungarna visade sig lida av cerebellär hypoplasi (CH), även känt som ”wobbly cat syndrome”. Detta tillstånd uppstår när en kattmamma drabbas av parvovirus under graviditeten, vilket påverkar utvecklingen av kattungens lillhjärna.

Conner, med tidigare erfarenhet av att arbeta med CH-kattungar, erbjöd sig att ta hand om dem och har varit deras trygga hamn sedan dess.

Gör framsteg varje dag

De fem kattungarna fick namnen Rocky Road, Cherry Garcia, Pistachio, Sherbet och Chunky Monkey. Den sistnämnda är den enda som inte lider av CH. Trots sina tidiga utmaningar har kattungarna gjort otroliga framsteg på bara fem veckor under Conners omsorg.

Kattungarna, som inte har en aning om att de är annorlunda, växer och leker som vilka andra kattungar som helst.

Stray Haven hoppas hitta kärleksfulla hem för dem, föredragsvis hos familjer med erfarenhet av att ta hand om CH-katter.

Kattungar
Foto: Facebook/StrayHaven

Denna gripande berättelse är ett bevis på kraften i medmänsklighet och omsorg.

Dessa små kattungar, som en gång övergavs på järnvägsspåren, har nu en andra chans till ett fullt och lyckligt liv.