Dumpade kattungar hittas ute i vinterkylan – alla häpnar när de får se hur de lyckats hålla värmen

Ett gäng fluffbollar hittades nyligen utomhus alldeles övergivna och frusna.

Deras enda värmekälla var något som ingen hade kunnat vänta sig.

Det var i dagarna som volontärer vid djurhemmet ”The Alliance for Responsible Pet Ownership (ARPO)” i Indiana, USA, fick larm om en liten fluffig familj som befann sig i nöd.

Nu när vintern kommit är de övergivna husdjuren extra utsatta och djurräddarna var extra oroliga för de små djuren.

När de kom till platsen där djuren befann sig så hittade de en samling av fem små kattungar, som var nära att frysa ihjäl i det kalla vädret.

Kattungar
Foto: Instagram/@arpo_indy

Alla blev förvånade när de upptäckte hur de små kattungarna höll värmen.

De levde utomhus och fick klara sig själva med mat och skydd”, skrev ARPO på Instagram. ”Den enda typen av skydd i närheten var en gammal bil… de gosade för att hålla värmen på bilens motorhuv.

Djurräddarna plockade genast in de små liven och samt deras mamma som rörde sig runt omkring med ett vakande öga över sina små pälsklingar.

Fick ett nytt larm

Direkt ordnade de så att familjen skulle få komma till ett fosterhem. Och just som de skulle åka iväg med katterna så fick de ett annat samtal om en till liten kisse i nöd i samma område.

Det var grannar i området som hade noterat en annan liten kattunge, som kommit bort från sin mamma och syskon.

Volontärerna på djurhemmet plockade upp honom också och som tur var välkomnades han omedelbart av den andra kattfamiljen. Snabbt blev han en i gänget.

Kattungar
Foto: Instagram/@arpo_indy

Söker nya familjer

Efter att ha frusit ute på toppen av en motorhuv så har katterna nu fått värma sig i fosterhemmets vardagsrum. För första gången så har de fått uppleva hur det känns att sova under en julgran.

Planen framöver är att se till så att katterna får komma till nya kärleksfulla familjer, men tills dess så passar fodervärden på att njuta av sällskapet till fullo. Mest glada är djurräddarna för att den ensamma kattungen så enkelt fick bli en del av den andra kattfamiljen.

Kattunge
Foto: Instagram/@arpo_indy

Vad fint att alla de små söta kattungarna och kattmamman kunde räddas från vinterns kyla. Hoppas att de hittar nya familjer snart!

Dela gärna den här hjärtevärmande historien på Facebook!