Möt katten med ”världens största ögon” – hans unika utseende förbryllar en hel värld

Alla katter är fina i mina ögon. De fyrfota familjemedlemmarna skänker oss så mycket glädje och kärlek i vardagen. I vått och torrt finns de där för oss. Ibland vill de kela, ibland vill de leka och ibland vill de bara vara för sig själva. Hur som helst – katter är lika underbara alla dygnets timmar.

Alla katter är också unika.

Nu ska ni få träffa en ”misse” som har väckt stor uppståndelse över världen de senaste veckorna.

Vi talar om katten som går under namnet ”Potato the cat” – som har blivit något av ett internetfenomen. Potato, eller ”potatis” på svenska, har över 30 000 följare på sin Instagram, där ägarna postar bilder på honom och man kan följa hans vardag.

Hans ägare Ashley, 21 år, berättar att hon noterat hur det kommit in allt fler kommentarer på sidan om hur pass ”annorlunda” ögon Potato har.

Och visst har han riktigt speciella ögon? Kanske rentav något av världens största ögon? Jag har då åtminstone aldrig sett en katt med mer framträdande ögon. De är dessutom jättevackra! Ta en titt:

Många skriver i kommentarer till bilderna att de älskar den lille krabaten och skulle vilja träffa honom. Samtidigt förbryllas många över varför Potato har så pass utstående ögon.

Ashley som har haft Potato i två år nu, förklarar att hon faktiskt inte vet varför han har dessa ögon.

”Så snart som jag fick honom började jag ladda upp bilder på nätet, och folk märkte genast att det var något annorlunda med hans ögon”, berättar Ashley för sajten Unilad.

Hon fortsätter:

”Jag vet inte riktigt om det är ett genetiskt tillstånd, men det ger honom absolut ett utseende som man kommer ihåg”.

En sådan underbar liten misse! Vi önskar Potato och Ashley allt gott i framtiden!

Har du sett någon katt med större ögon än Potato?

Dela gärna inlägget vidare om du också älskar alla katter – och tycker att de är lika fina allihopa! ❤️

TV: 10 av världens mest utrotningshotade djur