Foto: Facebook/Paw Purrs Halfway House

Monster kastade in katt i biltvätt och hällde brännande vätska över den – kommer aldrig få tillbaka pälsen

En katt hittades stressad och panikslagen i en biltvätt med tredje gradens brännskador på kroppen.

Man misstänker nu att huskatten hade fått kokande vatten eller någon form av kemikalie över sig som orsakade skadorna.

– Du kunde fortfarande känna värmen som kom från honom och pälsen bara föll av hans kropp, berättade djurvännen Katie Hayes för Manchester Evening News.

Den otäcka händelsen utspelade sig i Manchester, Storbritannien.

När en man åkte igenom en biltvätt upptäckte han en huskatt i ’gråtande nöd’ som sprang ut ur rummet. Han larmade till djurvänner som agerade snabbt.

Djurvännen Katie Hayes, som driver katthemmet ”Pawpurrs Halfway House”, skyndade omedelbart dit och fann till sin fasa den allvarligt brända katten.

Hayes rusade med huskatten till veterinären och fick där lära sig om kattens tragiska tillstånd.

Katten blev bränd med kokande vatten eller någon form av farlig kemikalie

Katie Hayes, berättade för Manchester Evening News att trots att hon hanterar katter i ibland riktigt hemska tillstånd, blev både hon och veterinärerna chockade över skicket kissen.

Veterinärerna som behandlade katten drog slutsatsen att den troligen hade drabbats av brännskador från en kemikalie eller kokande vatten som var så allvarliga att de fruktade att pälsen kanske aldrig kommer att växa tillbaka.

Foto: Facebook/Paw Purrs Halfway House

– Veterinärerna var helt chockade. De sa att under hela deras yrkesverksamma tid hade de aldrig sett en katt med så extremt allvarliga tredje gradens brännskador. Du kunde fortfarande känna värmen som kom från honom och pälsen bara föll av hans kropp, berättade Katie för nyhetskanalen och fortsatte:

– Han var utmärglad och kunde inte ens stå upp själv. Veterinärerna drog slutsatsen att, baserat på brännmönstren, hade katten förmodligen haft någon form av substans kastad på sig som hade sprättat och hade sår under benet som kunde ta upp till sex veckor att läka.

Katie misstänkte även att djuret hade använts för att fånga råttor, då hon upptäckte fällor placerade runt om i området där den hittades.

Så lever huskatten idag

Katie Hayes döpte katten till Parker och tar hand om den medan den återhämtar sig. Hon startade även en insamling för Parker och tror att han kan fullständig återhämtning.

Däremot tror Katie inte att pälsen på bakdelen någonsin kommer att komma tillbaka, då skadorna var alldeles för grava.

Katie har delat bilder katten i djurhemmets grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/pawpurrshalfwayhouse/permalink/981460343191839/ (Varning för starka bilder)

Usch att någon kan göra så mot en stackars katt!

Tack till Katie och mannen som larmade för att ni hjälpte den hjälplösa pälsvännen.