Foto: Facebook/Wyandotte Animal Shelter

Tovig pälsboll räddas av hjältarna – när de lagt ner saxen visar sig en sanslös skönhet under pälsen

Personalen på djurhemmet hade aldrig sett maken till vanvårdad hund.

Då fattade de snabbt ett beslut som skulle komma att rädda den stackars lilla hunden.

Wyandotte Animal Shelter i Michigan stötte personalen nyligen på ett av de mest tragiska fallen av vanvård de någonsin sett. En hund vid namn Pixie kom in med så tovig och överväxt päls att hon knappt kunde röra sig.

Hund med tovig päls
Foto: Facebook/Wyandotte Animal Shelter

Vid första anblicken skulle ingen ha gissat att en söt liten hund gömde sig under allt hår.

Personal på djurhemmet berättade att Pixie hade överlämnats av sin ägare, som tyvärr inte hade klarat av att ta hand om henne ordentligt, vilket ledde till hennes svåra tillstånd. Trots att ägaren hade svårt att släppa henne, var beslutet att lämna Pixie till djurhemmet det bästa för henne.

Han hade svårt att skiljas från henne, men han visste att det var nödvändigt för att hon skulle få ett bättre liv,” berättade personalen i ett inlägg på Facebook.

Fick en välbehövlig trimning

Pixies resa mot ett bättre liv började med en mycket behövlig klippning.

Wyandotte Animal Shelter kontaktade The Downriver Grooming Co. för en akut klippsession för att befria Pixie från hennes toviga päls.

De tog emot henne inom några minuter efter vårt samtal, och i tre timmar arbetade de outtröttligt för att befria henne från den toviga pälsen,” berättade djurhemmet.

När klippningen var klar, framträdde en helt förvandlad Pixie.

Hund med tovig päls
Foto: Facebook/Wyandotte Animal Shelter

Denna lilla tjej vägde bara 2,5 kilo, men verkade mycket större på grund av den toviga pälsen,” förklarade djurhemmet och tillade att hon var förvånansvärt frisk med tanke på hennes tidigare tillstånd.

Har fått ett nytt liv

Bara några dagar efter sin förvandling inträffade ännu en lycka i Pixie’s liv. Hon blev nämligen adopterad av en ny familj som ämnar att ta hand om henne och ge henne all den kärlek som hon förtjänar.

Hund med tovig päls
Foto: Facebook/Wyandotte Animal Shelter

Vad skönt att den lilla hunden slapp sin igenväxta päls. Stort tack till samtliga inblandade!