Mannen trotsar ovädret för att rädda varelse från att drunkna – titta nu när de kommer upp på land

Mannen trotsar ovädret för att rädda varelse från att drunkna – titta nu när de kommer upp på land

Det är alltid inspirerande att se människor rädda djur. Precis som den här mannen, som nyligen trotsade översvämningen för att rädda en katt från att drunkna – och till och med hjälpte den att hitta ett nytt hem.

Skip Campbell, från Cottage Park, Sacramento, Kalifornien, var hemma när hans fru upptäckte en varelse i behov av hjälp på deras egen bakgård.

– Min fru hörde ett svagt ljud. Jag tittade dit och såg ett litet huvud som guppade upp, sa Skip till KTXL.

Det lilla huvudet tillhörde en kattunge, som hade fastnat i översvämningsvattnet och kämpade för att hålla sig flytande.

När Skip såg den nödställda katten i behov av hjälp gjorde han något inspirerande: han vadade ut i det midjehöga vattnet för att rädda katten.

Foto: Youtube

Strömmen var stark och Skip tog sig försiktigt genom vattnet. Han nådde till slut fram till kattungen, som var tacksam för hans hjälp.

– Jag tror att jag bara hade tur med min gissning om var den skulle vara när jag kom ut till den, sa Skip till ABC 10.

– [Kattungen] var riktigt trött. Den kämpade inte alls. Den var bara nästan lite redo att bli räddad, antar jag.

Foto: Youtube

Skip och hans fru tog in kattungen och torkade av den. Medan katten var lite rädd och skakad av prövningen var den i övrigt oskadd.

Paret berättade för CBS Sacramento att de misstänker att katten är en del av en vild kull och att den spolades bort i översvämningen.

Trots det hade katten ett väldigt lugnt uppträdande och värmde snabbt upp parets hjärtan.

– Riktigt fin katt. Och den verkar inte vara riktigt vild. Den verkar väldigt lugn. Den har vackra gröna ögon, säger Skip till KTXL.

Foto: Youtube

De övervägde till och med att adoptera katten själva, eftersom de har räddat katter tidigare. Men eftersom de redan är upptagna med sin egen katt, bestämde de sig för att katten skulle få det bättre med någon annan.

Lyckligtvis uttryckte deras grannar intresse, och Skip berättade för ABC 10 att de nu har en kandidat, vilket ger den här berättelsen om den stackars katten ett lyckligt slut.

Han säger att de också har valt ut några mycket lämpliga namn för kattungen, såsom ”Floaty”, ”Cyclone”, ”Titan” och ”Bob”.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKLmLS4HBL4

Så underbart! Dela gärna vidare inlägget om du också älskar katter!