Pojke med gomspalt och olikfärgade ögon blir mobbad: Då dyker katt upp på Facebook och förändrar allt

Att vara lite annorlunda kan vara jobbigt, speciellt när man är liten. Och att inte se ut som resten av sina klasskamrater kan tyvärr resultera i att man blir retad och utstött.

Madden Humphreys är en helt vanlig sjuåring från Oklahoma, USA. Den enda skillnaden är att han föddes med gomspalt och två olikfärgade ögon.

Även om gomspalten opererades redan vid födseln gjorde hans lite annorlunda uppenbarelse att han ofta blev utsatt och mobbad i skolan.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1392327387448317&set=a.380523815295351.105607.100000132083248&type=3

Men Madden var en mycket stark liten pojke och lät sig inte bli slagen, även om de elaka kommentarerna skar djupt i hans hjärta.

Maddens mamma, Christian Humphreys, hade gått med i en Facebook grupp där föräldrar till barn med gomspalt kunde diskutera eventuella problem eller hur man går till väga om ens barn känner sig ledsen och nedstämd.

Och en dag rapporterades det även i gruppen om en katt som även han fötts med gomspalt. Men det var inte bara det som var speciellt med katten. Han hade också fötts med två olika färger på sina ögon. Det vänstra var blått och det högra var grönt, precis som Maddens ögon.

När Christina såg bilden på katten visste hon att hon att Madden var tvungen att få möta sin ”tvillingkatt”.

 

Men katten bodde över 150 mil bort, och familjen hade inte pengarna för att genomföra resan. Men det tog inte lång tid innan vänner, familj och främlingar började höra av sig för att hjälpa Christina att uppfylla hennes och Maddens dröm.

På bara några dagar hade de fått in tillräckligt med pengar för att kunna åka till Minnesota och adoptera katten som Madden döpte till Moon.

Direkt kunde man se att Madden och Moon hade ett speciellt band.

De var verkligen menat att de skulle träffas.

Menino adota gato com mesmo olhos e mesmo lábio leporino que ele! O pequeno Madden e o gatinho com lábio leporino e…

Posted by Gato Peralta on Tuesday, March 27, 2018

Så här skrev Christina på Facebook:

Vi körde från Oklahoma till Minnesota i helgen, för att hämta katten som Madden har döpt till Moon. Det var tack vare en hel del extremt generösa vänner och främlingar som den här resan blev möjlig. Så att vi kan adoptera den här håriga och söta lilla katten, och vi är så tacksamma.

Om du missade det, så är dessa två snygga killar båda födda med gomspalt och irisheterokromi (olika färg på ögonen), och vi visste att det var ödet att de skulle bli bästa vänner. Det är fint hur ett husdjur kan få en att känna sig mindre ensam.

https://www.facebook.com/christinavhumphreys/posts/1994676957213354

Moon är verkligen en söt katt! Vi längtar efter att han ska bli acklimatiserad så att han kommer ut och leker mer. Han är verkligen tillgiven och älskvärd.

Det är verkligen fantastiskt att Madden och Moon träffades. Jag är helt övertygad om att Moon och Madden kommer att vara lyckliga tillsammans så länge de lever.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också tror på ödet!

Menino adota gato com mesmo olhos e mesmo lábio leporino que ele! O pequeno Madden e o gatinho com lábio leporino e…

Posted by Gato Peralta on Tuesday, March 27, 2018