Kvinnan tror hon räddar en mus från döden – nu har den växt upp och visar sig vara något helt annat

Det var en kväll novemberkväll år 2015 som Kathryn van Beek såg någonting litet komma krypandes längs gatorna i Auckland, Nya Zeeland.

Hon kunde se att det var en liten och fluffig gråboll som såg ut som en mus. Den var ensam och alldeles hjälplös och eftersom Kathryn är en riktig djurvän bestämde hon sig för att ta med sig ”musen” hem.

Men efter en liten stund upptäckte Kathryn att hon inte alls träffat på en mus. I stället visade det sig vara en kattunge – lika liten och grå som en mus.

Nu, något år senare, är det tydligt att Kathryn har en katt i familjen! Tittar man på bilderna från gatan kan man tydligt se att den lilla krabaten är en nyfödd kattunge, med stängda ögon. Han hade till och med navelsträngen kvar, skriver Catster.

Kathlyn kunde inte hitta hans mamma, så hon tog upp honom och började leta bland grannskapet för att hitta ägaren.

Men ingen visste var katten kom ifrån. Så Kathlyn tog med sig honom hem till sig.

Hon döpte den söta lilla krabaten till Bruce!

Han var så liten när han kom till Kathyn. Här får han dricka mjölk ut en liten spruta. I början fick han ligga i en varm filt och fick mat på flaska hela tiden.

Nu har han växt upp! Vilka underbara ögon! Efter några dagar öppnade han dem.

– Min chef låter mig jobba hemifrån några dagar i veckan så jag kan ta hand om honom, sa Kathryn vid ett event för sin nya bok.

Hon skriver nämligen om sin katt i boken ”Bruce hittar ett hem”.

 

Men Kathlyn märkte något udda: Hans päls fick svarta fläckar här och var. Nu har han fått i det närmaste en helt svart päls – och en annan ögonfärg.

Enligt Bruces egen blogg, som Kathlyn uppdaterar, har de fått svaret att det är något som heter ”fever coat” som ligger bakom hans nya färg på pälsen. Sådant kan uppstå om kattmamman är stressad eller sjuk vid graviditeten.

Ögonen då? Enligt VetInfo är det många kattungar som föds med blåa ögon men senare utvecklar en annan färg. Det brukar kunna inträffa efter ungefär tre månader.

Nu har Bruce fått över 30 000 fans som följer hans äventyr via Facebook.

 

Här finns en video om Bruces två första år:

Dela gärna detta vidare om du också tycker Bruce är hur söt som helst!