Kvinnan hör knackningar på rutan – får ögonkontakt med okänd katt och inser snart vad den vill säga

Kvinnan hör knackningar på rutan – får ögonkontakt med okänd katt och inser snart vad den vill säga

Katter är intelligenta djur. De är självgående, initiativrika och fulla av personlighet.

Det finns inte mycket annat som får mig på bra humör en kall och mörk vinterdag än när jag får höra att oskyldiga och underbara djur har fått det lite bättre i sin vardag.

Som i det här fallet.

För en helt vanlig dag tidigare i år knackade det lite försiktigt på rutan vid altanen hemma hos Kurtis och Melanie i storstaden Montreal i Kanada.

De är riktiga kattälskare som ställer upp när det gäller. Därför har de satt upp flera små kattkojor i sin trädgård – så att de hemlösa små missarna kan få ta skydd därunder om det regnar eller så.

Den som knackade på fönsterrutan var den här katten. Hon hade tidigare under dagen varit hos Kurtis och Melanie och fått sig ett litet skrovmål. Nu, en stund senare, var hon alltså tillbaka – och hon hade sällskap av inte mindre än fyra andra, små katter, skriver Love Meow.

Nouveau cas chez COM : Kurt et Mel, 6 mois.Les 2 bebes sont nés d'une minette errante qui vie dans une ruelle. Un…

Posted by Chatons Orphelins Montréal – COM – Réseau d'entraide, sauvetages, adoptions on Thursday, November 28, 2019

De skuttade omkring ivrigt ute på verandan och paret blev så klart genast förälskade. Det visade sig att det var kattmamman som tidigare varit på besök hos det snälla paret, och nu hade hon tagit med sig sina små ungar.

Självklart kunde de inte säga nej när dessa underbara små djur kom och knackade på. Så Kurtis och Melanie gick och förberedde varsin skål med mat till kattungarna och kattmamman.

Det var som att kattmamman litade på paret, som hon tidigare hade besökt. De hade utvecklat en slags förståelse för varandra som är väldigt fin att se.

Paret hade själva inte möjlighet att ta hand om alla katter på längre sikt, de har sedan tidigare flera äldre katter, men de är självklart alltid välkomna till den fina trädgården där de också får ta del av kattmat och andra godsaker.

Nu har paret hjälpt katterna vidare till djurhemmet Chatons Orphelins Montréal och förhoppningen är så klart att de ska få nya hem på sikt.

Två av kattungarna fick nya hem hos grannarna, rapporterar Love Meow. Men de andra två kunde inte skiljas från varandra. De var verkligen fästa vid varandra och ingen ville att de skulle sära på sig. Så till slut tog Kurtis det enda beslutet som familjen kunde ta. Han tog kontakt med djurhemmet och hörde med dem om de inte kunde tänka sig att lägga lite mer energi på just de här syskonen. Så att de kunde få bli adopterade av samma familj.

Kattungarna fick namnen Kurt och Mel – och döptes således efter Kurtis och Melanie som hade räddat dem undan hemlösheten.

Nu har också de fått komma till ett nytt hem där de lever lyckliga.

En så underbar liten historia! Dela gärna inlägget för att hylla dessa djurvänner som tar hand om våra katter.

TV: Övergivna valpar hittas på öde ö – då händer detta