Djurvännen räddar sjuk liten kattunge – när han växer upp tror hon inte sina ögon

När djur får en stor kull är det ofta en av ungarna som blir lite mindre och svagare. Det gäller både hundar, katter, fåglar och många andra djur.

I det vilda har ofta naturen sin gång med dessa små ungar. De får mindre mat än sina syskon och det är vanligt att den där minstingen inte överlever. Men när det gäller tamdjur brukar vi människor få gripa in och stötta – så kan även minstingen överleva.

Det var precis detta som hände med kattungen Brownie.

Brownie var mycket svagare och mindre än sina syskon. Det var till och med så illa att han var nära att dö de första veckorna i livet. Han var för svag för att äta.

Men hans matte Justina Strumilaite föll pladask för den lilla kissen, och hon bestämde sig för att hjälpa honom tillbaka till livet.

Justina Strumilaite

Brownie var mycket speciell. Hans päls var lurvig och lång, och han hade bara två tår på sin högra tass.

Fick hjälp att äta

Justina stöttade honom varje dag, och lärde honom till och med att klättra över sina syskon för att kunna dia sin mamma. Med Justinas guidande hand fick han den näring han behövde för att växa.

Lille Brownie gick upp i vikt och var snart lika stark som sina syskon.

Justina Strumilaite

Till en början såg han bara ut som att han skulle bli lite lurvig och få lång päls. Men Justina upptäckte snart att Brownie var speciell på flera sätt.

Han växte nämligen upp och blev en enorm hårboll.

Justina Strumilaite

Ju äldre Brownie blev, desto fluffigare blev han. Det verkade inte finnas någon gräns för hur mycket hans päls kunde växa.

Nu är han en enorm katt – och kungen i hushållet.

Justina Strumilaite

Det är svårt att tro att han började sitt liv som så liten!

Justina Strumilaite

Brownie har sin matte Justina att tacka för att han lever, och jag är väldigt glad att hon räddade hans liv.

Vilken vacker katt han är!