Kattunge blir ”förälder” när han är 6 veckor – fluffbollarna han tagit sig an får alla att dra efter andan

Foto: Facebook

Kattunge blir ”förälder” när han är 6 veckor – fluffbollarna han tagit sig an får alla att dra efter andan

Djur har så omtänksamma instinkter gentemot ungar – de tar direkt ansvar att bli föräldrar till ungar som inte ens är deras egna.

Som den här katten som nu omnämns som ”världens mest ansvarsfulla kattunge” efter att ha hållit ett vakande öga på tre nyfödda missar!

Enligt ett inlägg från KC Pet Project, en djurräddningsorganisation i Kansas City, Missouri, hittades den sex veckor gamla svarta katten med tre nyfödda kattungar – och personen som hittade dem säger att den lite äldre katten har tagit hand om de nyfödda.

Meet the most responsible kitten in the world. He's a 6 week old kitten that was found with three newborn kittens. The…

Posted by KC Pet Project on Friday, May 20, 2022

Det är inte känt om den äldre kattungen är ett syskon till de nyfödda eller vad som hänt deras mamma. Men katten har helt klart tagit sitt jobb som deras nya vårdnadshavare på största allvar, och KC Pet Project har kallat honom ”världens mest ansvarsfulla kattunge”.

”Vi tycker att det här är ungefär det sötaste någonsin”, skrev djurskyddsorganisationen på Facebook.

De var en så bedårande familjeenhet att ingen kunde stå ut med att dela upp dem: de placerades alla i ett fosterhem tillsammans, där de kommer att få stanna tills de är gamla nog att adopteras.

Enligt HuffPost har den äldsta kattungen fått namnet Binx och de mindre kattungarna har namngetts till Ollie, Frankie och Ziggy.

Talespersonen för KC Pet Project, Tori Fugate, berättade för sajten att samtidigt som nyfödda kattungar behöver mjölk för att överleva, antingen från en kattmamma eller genom att bli flaskmatad av människor, så gjorde kattungen sitt bästa för att ta hand om dem. De ”mår alla bra hittills”. Nu i fosterhem fortsätter Binx att hålla ett öga på de små, enligt uppgifter.

Vilken söt, ansvarsfull kattunge. Vi är så glada att dessa nyfödda fick någon som tog hand om dem, och att de alla är trygga och tillsammans nu.

Dela gärna vidare denna söta historia!