”Kattmannen” ger sig ut mitt i natten med massor av matkassar – grannarna rasar mot hans beteende

Detta är en sann djurhjälte!

Tack vare Glen Venezio har massor av gatukatter fått den mat de behöver. Han insåg nämligen att det fanns alldeles för många herrelösa djur ute på gatorna och ville göra någonting åt det. Men samtidigt som detta hjärtevärmande initiativ har hyllats av djurvänner både i Puerto Rico och i världen, har flera också framfört kritik mot Glen.

Foto: Rumble

Flera grannar har nämligen klagat på hans agerande när han tar med sig matkassar och vatten ut på gatorna och bjuder de stackars katterna på de kanske enda målet mat de får under dagen.

Till slut fick han sluta att genomföra detta under dagtid. I stället har han förflyttat sin verksamhet under sena kvällar. Från klockan tio och när det är mörkt och grannarna inte ser honom ger han sig ut. Ibland får han polisbeskydd för att kunna genomföra sina matrundor.

Efter att han fick syn på gatukatterna och deras situation, så kunde han inte längre lämna dem åt sitt öde. Därför tycker han att det är alldeles självklart att, trots grannarnas klagomål, ge sig ut sena kvällar och bjuda de fyrfotade vännerna som inte är lika lyckligt lottade i livet, på kattmat.

Dessutom hjälper han polisen att upptäcka djurplågeri, uppger Rumble.

Han offrar sig själv och sitt anseende hos grannarna för en god sak! Du är en sann djurhjälte, Glen!

Här kan man se ett videoklipp på hur det går till när Glen ger sig ut i mörkret för att mata sina vänner på gatan:

Vilken hjärtevärmande insats, Glen! Vi tackar dig för allt du gör för dessa stackars katter. Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida!