FOTO: Shutterstock

Forskare slår fast: Katter får dig att leva längre – här är anledningen

Det gamla uttrycket ”hunden är människans bästa vän” stämmer i allra högsta grad. Men faktum är att katter är minst lika bra för oss människor – de får oss till och med att leva längre!

Nu visar en studie att de som har en katt i hemmet minskar risken för att drabbas av stroke eller hjärtattack, uppger Expressen.

 

Foto: Shutterstock.

Katter minskar risken för hälsoproblem

Nu har alla vi kattälskare fått det bekräftat: Katter är bra för din hälsa! Forskare från USA har nämligen gjort en stor studie med 4000 personer mellan 30-75 år som visar att kattägare minskar risken för både stroke och hjärtattack.

Resultatet kom fram genom att man mätte personernas puls och blodtryck, uppger Expressen.

Viktigt att kela med sin katt

Bara genom att äga en katt minskar du risken att drabbas för hälsoproblem. Denna risk minskar ytterligare genom att kela med den ofta!
– Det visade sig att bara att äga en katt minskade risken för hälsoproblem, men också hur viktigt det är att kela med sin katt – det minskade risken ytterligare, säger forskaren Padnan Quershi enligt Expressen.

Att hundar är bra för oss människor är ingen nyhet. De tvingar oss till att motionera och injuter en trygghet. Men att katter har så stor inverkan på vår hälsa var en nyhet för mig!
Dela gärna för att upplysa dina kattvänner!