Kattens ögon förbryllar familjen – alla frågor får ett svar när veterinären ger en ovanlig diagnos

Alla katter är olika och unika. Våra fyrfota vänner sprider så mycket glädje till så många människor, varje dag – året runt. Även i dessa lite tuffare tider kan det kännas skönt att bara sätta sig i soffan och klappa sin älskade fyrfota familjemedlem medan den kurrar så där skönt som bara katter kan.

De är sannerligen riktiga glädjespridare, och extra viktiga i dessa dagar när så många sitter hemma i karantän.

Då kan det också vara roligt att få läsa om andra katter, med unika livshistorier!

Möt katten Munchie.

Han är en väldigt liten katt som skiljer sig mycket från andra i hans ålder.

Han var herrelös när någon såg honom vandra runt på gatorna utan något halsband i den brittiska staden Wolverhampton förra året. Hos veterinären fick han nödvändig hjälp och en av medarbetarna på kliniken bestämde sig för att ta med honom hem.

Hon ville ge den lille katten ett kärleksfullt hem.

Då var Munchie bara omkring en månad gammal, tror Emily Tomlinson – kattens matte.

Munchie har lite speciella ögon. Han har nämligen någonting som kallas hornhinneödem, på engelska heter det bilateral corneal edema.

”Han ser bra och det påverkar inte hans vardagsliv överhuvudtaget”, säger matte till sajten Love Meow.

Dagarna gick och när Emily märkte hur katten mådde sämre tog hon honom till veterinären igen. Där fick han stanna några dgar innan de såg att han hade något som kallas medfödd hypoparathyroidism. Enligt Socialstyrelsen beror detta på en nedsatt funktion i bisköldkörtlarna – och innebär att man inte kan reglera koncentrationen av kalcium i blodet.

Men trots detta bakslag var han snart på tassar igen efter att ha fått rätt medicinering och så klart en massa kärlek från sin familj! Hemma i trädgården trivs han som fisken i vattnet! Se så söt han är där han sitter på sina fyra tassar i grönskan!

Familjen tror att han kommer att vara lika liten som en kattunge hela livet, och det tycks han inte lida någonting av. Han har nu allt en katt kan önska sig – sällskap, mat, leksaker (!) och massor av kärlek från sin älskade familj.

Vi önskar katten Munchie allt gott i livet! Dela gärna vidare inlägget om du också är en sann djurvän.