Kattens jamande leder polisen till försvunnen 83-årig kvinna – som ramlat i ravin

Det är alltid bra att ha ett lojalt husdjur vid sin sida. Djur har stora instinkter och kan gå till handling för att hjälpa andra varelser som hamnar i en nödsituation.

Som denna smarta katt, som har hyllats för att ha räddat livet för sin 83-åriga ägare efter att hon föll i en ravin.

Det var den 14 augusti i år som Bodmin-polisen i England inledde en sökinsats efter en äldre kvinna som hade försvunnit i området. Men det tog inte lång tid förrän de fick ett genombrott, tack vare en osannolik källa.

En annan kvinna ska ha hört hur en katt oavbrutet jamade i hörnet av ett stort majsfält.

Snart insåg grannen att katten, som heter Piran, tillhörde den försvunna kvinnan – och försökte berätta och varna grannen om var den försvunna kattägaren befann sig.

Det visade sig att 83-åringen hade ramlat djupt ner i en vall i fältet nära hennes hem.

”Den äldre kvinnan hade fallit cirka 20 meter (70 foot) nerför en mycket brant vall, med otroligt svår åtkomst och ojämn terräng”, skrev Bodmin-polisen på Facebook.

Med den försvunna kvinnan äntligen på plats kom Bodmin-polisen och Cornwalls brandkår snabbt till undsättning för att få ut henne ur ravinen.

Efter att hon lyfts ut, flögs hon till sjukhus med hjälp av ambulanshelikopter. Enligt uppgift var hon i stabilt skick och enligt en uppdatering ”vid gott humör” då hon fortsatt fick vård.

– Det är ett enormt ”bra gjort” till all räddningspersonal som arbetade tillsammans och till Piran, sa den anonyma grannen till BBC.

– Resultatet kunde ha varit mycket sämre.

Medan räddningspersonal faktiskt utförde räddningsaktionen, förtjänar katten Piran att hyllas för att han räddade sin ägares liv. Med tanke på kvinnans ålder och hur utom synhåll hon var från räddningspersonalen, är det lätt att föreställa sig hur saker och ting kunde ha gått annorlunda om katten inte var så pigg.

Katten har hyllats som en hjälte: ”Katten Piran räddade dagen!” skrev Bodmin-polisen på Facebook.

Bra jobbat, Piran! Du räddade definitivt dagen genom att se efter din ägare. Vilken smart katt!

Dela gärna vidare denna fantastiska nyhet!