Katten smyger ut och försvinner spårlöst varje morgon – en kväll får ägaren reda på hennes hemlighet

Katten smyger ut och försvinner spårlöst varje morgon – en kväll får ägaren reda på hennes hemlighet

Katter kan hitta på väldigt roliga saker. Fråga bara katten Ching.

Han har hittat en alldeles ny lekkamrat under coronapandemin.

Under pandemin har resandet gått ned kraftigt i hela världen. Det har i stort sett stått stilla när världen tillsammans försökt bekämpa och hålla nere smittspridningen av covid-19. Våren och sommaren 2020 kommer gå till historien på grund av detta, och förmodligen även hösten och vem vet hur länge?

Detta har för många också inneburit mer tid på hemmaplan. Man har fått stanna hemma helt enkelt. Både från jobbet och kanske den där utlandsresan som planerades in i kalendern.

Det har så klart sina för- och nackdelar. En fördel kan exempelvis vara att man lär sig se på sin omgivning på ett annat sätt. Kanske lär man sig uppskatta saker som man tidigare tagit för givet? Eller möter nya intressanta varelser att dela vardagen med.

Det senare har inträffat för Liana Peklivanas som bott granne med katten Ching i hela 17 år. Ändå har de inte tidigare träffats, förrän nu.

Under coronapandemin har de hittat varandra – och de uppskattar verkligen varandras sällskap, berättar Liana för The Dodo.

Varje dag smyger katten in till hennes hem i Spanien, som har haft stora nedstängningar av samhället. Kanske har katten då velat hitta ut och då upptäckt en ny miljö hemma hos grannen?

Chang bor med fyra andra katter, och då kanske det är skönt att få sig lite egentid. Vad passar då bättre än att hälsa på grannen Liana?

För hon är verkligen glad över att ha fått en ny kompis som tittar över varje dag i dessa speciella tider. Husdjur kan verkligen göra skillnad i vardagen för oss människor!

Ibland stannar hon hela dagarna hos grannen, tills ägaren kommer över på kvällen och hämtar hem henne. Från tidig morgon till kväll.

Nu har grannen börjat åka till jobbet igen när restriktionerna har lättats upp i Spanien, och Ching saknar verkligen sin nya vän.

Och det budskapet ser hon till att få fram – för varje dag när grannen ska till jobbet så följer hon henne till bilen. Ibland hela vägen in!

Dela gärna vidare om du också älskar husdjur!