Katten Sassa hjälper till på stallet på sitt eget sätt – titta bara på hästens reaktion

Djur är verkligen fullkomligt underbara!

Titta bara på stallkatten Sassa så kommer du också att få ett leende på läpparna som säkert kommer att vara hela dagen.

På travanläggningen Stall Witasp utanför Rättvik finns många fina hästar.

Men här finns också en lite katt som har blivit lite av en internetkändis de senaste dagarna. Stallkatten Sassa är bara 18 veckor gammal och älskar att vara på stallet.

Katten Sassa roar både tvåbenta och fyrbenta arbetare på stallet. En av sakerna hon gillar att göra extra mycket är att klättra upp på hästarna och hjälpa till så gott hon kan.

katt
Foto: Facebook

– Hon är absolut inte rädd för hästarna och hon klättrar upp på dem självmant. Hon brukar ligga på deras ryggar i boxarna, säger Catrin, som jobbar i stallet, till Hippson.

Stallet delade med sig av ett gulligt filmklipp på när Sassa klättrade upp på en av hästarna och la ut det på sin Facebook-sida.

Och det är väl ingen underdrift att säga att klippet gjort succé. På bara några dagar har klippet fått nästintill 1500 delningar.

”Otroligt snäll häst”

I klippet går Sassa lite längre än vad hon brukar göra och klättrar upp på en av hästarna och balanserar för att komma till huvudet för att försöka hjälpa till att ta upp flätan i pannluggen. Hästen är helt lugn och avslappnad.
– En del av hästarna reagerar och blir lite störda, men jag tror att hon känner av vilka hon kan busa på och inte, säger Catrin till Hippson.

Foto: Facebook

”Sååå underbart söta både katt och häst. Hästfrisör verkar vara lockande syssla!, är en av kommentarerna till klippet.

”Otroligt snäll häst… Bara berättar lite för katten med hjälp av sin hals att nu får du gå ner, inget mer”, skriver en annan.

Och jag håller helt med, både katten Sassa och hästen är bedårande söta!

[arve url=”https://www.facebook.com/stallwitasp/videos/614163815681924/” aspect_ratio=”3:5″ /]

Om du tyckte om klippet kan du dela det med dina vänner så att de också får njuta av det här.