Katten Roxy försvann för 15 år sedan – nu har hon hittats

När man förlorar en kär familjemedlem är det med tungt hjärta som man försöker ta sig vidare.

Men för ägarna till katten Roxy blev drömmen sann – efter 15 års letande har hon nu hittats, rapporterar Värmlands Folkblad.

Ett djur kan försvinna på många sätt, springa iväg eller tragiskt gå bort i en olycka. För ägarna till ett djur blir det en sorgetid och ett hjärtan som lämnas kvar med hål i, ett hål som kanske aldrig fylls igen.

När Jan Erik Eks katt skrämdes på Kronoparken för femton år sedan såg han inte röken av sin älskade katt Roxy. Efter månader av letande tvingades han till slut inse att letandet inte ledde någonstans.

För Jan Erik Ek blev han tvungen att gå vidare.

Djurskyddet hittade Roxy – efter 15 år

Men efter femton års väntan och oro fick han plötsligt ett samtal från Djurskyddet Karlstad. De hade inte bara hittat Roxy utan hon mådde också bra.

– Att efter 15 år få veta att Roxy lever och mår bra är fantastiskt, säger Jan-Erik till Värmlands Folkblad.

Roxy hade hittats nära kraftvärmeverket på Heden där hon varit synlig en längre tid.

UPPDATERING!Zippan, eller Roxy som hon egentligen heter är åter hos sin ägare. Se senare inlägg där de återförenas….

Posted by Djurskyddet Karlstad on Tuesday, May 28, 2019

Hittade ägaren med hjälp av Id-märkning

Djurskyddet hade via Roxys id-märkning i örat sett att Jan-Erik stod som registrerad ägare till Roxy (som på Djurskyddet kallades för Zippan).

– Först hade de tittat i Sveraks (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) och SKK:s (Svenska Kennelklubben) register. Men där hittade de inget. Det var först när de tittade i det norska registret som mitt namn och min gamla adress dök upp, och sedan var det inte svårt att få tag i mig.

Ägarens många frågor efter upphittandet

Var Roxy varit under de 15 åren hon varit försvunnen är det i nuläget ingen som vet.

– Men jag tror att hon kan ha tagits omhand av någon äldre person i området som kanske avlidit och att Roxy stannat kvar på Heden, säger Jan-Erik till tidningen.

Va underbart att denna historia med Roxy fick ett lyckligt slut! Nu sprider vi denna fantastiska historia vidare genom att trycka på dela-knappen!