Katten Jarvis fick buken söndersparkad efter att ha varit ute: Vill varna andra kattägare!

.

Det var på onsdagen i förra veckan som katten Jarvis kom hem och mådde dåligt. Husse och matte körde honom akut till veterinären.

– Buken hade gått sönder. Han hade fått ett bukbråck och som tur var hade de inre organen inte tagit skada. Då hade det varit mer kritiskt, säger Emma Acklund till GT.

Veterinären förklarade för Emma och sambon William att katten Jarvis troligen blivit sparkad av någon. I ett Facebook-inlägg skriver Emma och sambon William att man vill varna andra kattägare i området runt Kristinehamn.

– Det är jättejobbigt att släppa ut honom igen. Det vill ingen av oss egentligen, men Jarvis är ju en utekatt och vill vara ute. Det går inte att stänga in honom i lägenheten. Men nu får han vara inne ett par veckor för att återhämta sig, säger Emma Acklund till GT.

Nu håller Jarvis på att återhämta sig, och jag kan bara hoppas att allt går bra nu! Det är helt obegripligt hur någon kan ge sig på ett oskyldigt litet djur på detta sättet!

Vår katt kom hem i onsdags kväll och var skadad. Vi fick åka akut till veterinären med honom där han senare opererades….

Posted by William Gardiner on Saturday, February 16, 2019

Dela gärna vidare för att varna andra kattägare i området kring Kristinehamn i Värmland!