Han tror katten har dött på altanen – då använder hon sina sista krafter och rör ena tassen

Han tror katten har dött på altanen – då använder hon sina sista krafter och rör ena tassen

Katternas tjocka päls kan skydda mot mycket. Men när det är riktigt kallt ute behöver de komma in och värma sig inomhus.

Men katten Elsa hade ingenstans att gå när hon blev riktigt kall en vinterdag i februari. Till slut föll hon ihop på en främmande familjs altan – och väntade på att frysa ihjäl. Hennes lilla kropp blev allt kallare och stelare, och trots sina nio liv trodde hon förmodligen att det var hennes sista stund i livet.

Då kom mannen som bodde i huset hem.

 

Vid det här laget var Elsa så stel som hon inte kunde röra sig. Mannen trodde det var en död katt som låg där på altanen. Han petade försiktigt på henne – och då såg han något.

Katten rörde på ena tassen.

Youtube/familytime

Elsa hade fortfarande kvar lite rörlighet i sin ena tass, och hon använde sina sista krafter för att visa för mannen att hon fortfarande levde. Han lyfte genast upp henne och bar in henne. Han bestämde sig för att försöka få liv i den lilla katten.

Mannen tog med henne till badrummet och badade henne försiktigt i ljummet vatten, för att få upp hennes kroppstemperatur.

Youtube/familytime

Efter badet lindade han in henne i varma filtar. Elsa rörde sig fortfarande inte, men hon verkade uppskatta att bli ompysslad.

Youtube/familytime

Sakta men säkert kom hennes krafter tillbaka, och hon kunde lyfta huvudet.

Efter en stund orkade hon dricka lite.

Youtube/familytime

Sex timmar senare kunde Elsa stå upp. Ingen vet var hon kom ifrån, eller vad hon varit med om, men en sak var säker: Mannen hade räddat hennes liv.

Youtube/familytime

När Elsa mådde lite bättre tog han med henne till veterinären för att kolla så att hon var frisk. Och trots den kraftiga nedkylningen verkade Elsa inte ha tagit någon skada.

Mannen blev så förtjust i katten att han bestämde sig för att adoptera henne – så att hon alltid skulle ha ett varmt hem att komma in till.

Youtube/familytime

Mannen som räddade Elsa har klippt ihop en jättefin film om hennes återhämtning. Du kan se den här nedan.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/r4-F5i8VPFw” /]

Katter är otroliga! Jag förstår verkligen varför man brukar säga att katter har 9 liv. Stort tack till mannen som räddade henne!

Lycka till lilla Elsa!