Katten Candy ville resa med ägarna – och gömde sig i resväskan

Katter är ett av mina absoluta favoritdjur. Inte nog med att de har en väldigt rolig personlighet kan de överraska varje dag och har många egenheter som man kanske inte alltid förstår.

Vem skulle exempelvis egentligen vilja ligga och sova i en kartong istället för säng? Eller sitta i ett hörn och titta in i väggen, för det finns ju en spännande fläck där?

Det gifta paret Nick och Voirrey Coole fick sig en rejäl överraskning när de var på väg genom flygplatsens säkerhetskontroll då de plötsligt blev inkallade i ett privat rum av vakter. I väskan hade nämligen en kär familjemedlem letat sig in som verkligen inte ville lämna sina ägare.

Voirrey och Nick Coole hade planerat Nicks 40-årspresent en längre tid. De skulle åka till New York från Isle of Man för en helg tillsammans. Men resan fick en speciell tvist redan innan de hunnit lyfta från flygplatsen.

Stoppades i säkerhetskontrollen

Paret hade packat lätt så att de kunde ta med sig souvenirer och andra saker hem från New York. Men vad de inte visste var att deras handbagage trots det blev ganska så tungt.

Bildkälla: Facebook/Nick Coole

I säkerhetskontrollen stoppades de plötsligt av en vakt som frågade om det var deras väska. Det stämde, och de fick gå in i ett privat rum.

Hittade parets katt

Paret blev nervösa, de hade ingen aning om vad som hade skett men de var helt säkra på att inte hade med sig några konstigheter i väskan.

Men Voirrey hade sina aningar om vad det kunde vara – och hon var rätt ute.

Bildkälla: Facebook/Nick Coole

Vakterna öppnade upp väskan och ut hoppade en söt liten katt, parets ena katt vid namn Candy. Hon verkade mindre road över att de skulle åka iväg.

Expert på att gömma sig

Paret Coole har tre katter hemma, men Candy hade tidigare visat prov på att vara en expert på att komma in och ut ur trånga utrymmen, som en resväska. Det här var heller inte första gången hon följt med paret på resa.

– Hon försvann i två veckor för ett tag sedan och hittades i en annan stad när vi var iväg på semester. Vi tror att hon lyckades hoppa in i ett litet utrymme under en bil, hon är väldigt bra på att smyga in i små utrymmen, säger Nick till The Dodo.

Flygplatspersonalen hade aldrig varit med om någonting liknande, men alla var fast beslutna om att paret inte skulle missa flyget och därmed få sin resa förstörd.

Candy fick åka hem

Några vänner till paret kom till flygplatsen och hämtade upp den söta lilla katten och Voirrey och Nick hann med sitt plan.

– Personalen var väldigt hjälpsamma och organiserade så att Candy kom hem, berättar Nick för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Nick Coole

Nick publicerade den söta historien på Facebook och den spred sig snabbt. Över 2000 personer har delat bilderna på lilla Candy.

Vad skönt att Candy fick komma hem efter turen till flygplatsen, vilken liten sötnos!

Katter är verkligen helt underbara, dela om du håller med!

You know that feeling, when you get ushered into a side room at airport security because you’ve got a cat in your hand…

Gepostet von Nick Coole am Mittwoch, 16. Oktober 2019