Katten Amelia föds för tidigt och vägrar växa – nya bilder visar hur hon ser ut i dag, 3 månader senare

Katten Amelia var inte så stor när hon första gången kom in till djurskyddet Murphys Safe Haven i Texas, USA. Hon och hennes bror fick komma dit och de behövde genast undersökas av veterinär.

Där fick djurvännerna på djurhemmet höra att Amelia föddes utan päls och var för tidigt född, skriver kattsajten Love Meow.

Samtidigt kunde veterinären konstatera att både Amelia och hennes bror hade drabbats av kattpest. Nu behövde de allt stöd de kunde få – och det var exakt vad djurhemmet kunde ge dem.

Amelia klarade sig men tyvärr gjorde inte den andre det. Nu fick katthemmet lägga all fokus på henne och att hon skulle få det så bra som möjligt. Hon var så liten när hon kom till djurhemmet.

Nu har Amelia blivit 12 veckor gammal och väger nästan ett halvt kilo. 

– Hennes personlighet är det bästa, hon är en liten pälsboll som är full av energi, säger en medarbetare på djurhemmet till Love Meow.

My poor girl just can’t catch a break😭 We’ve gone through soooo much with her and it just seems like it’s never ending….

Posted by Murphys Safe Haven on Monday, July 5, 2021

Häromdagen skickade djurhemmet ut en uppdatering på Instagram där de skriver hur det går för Amelia. Det visar sig att hon varit hos veterinären.

”Hon är lite rörig med alla sina medicinska problem men … veterinären sa att det är ett mirakel att hon lever med all sin tidigare diagnos inklusive panleukopeni. De kollade hennes blod och hon var inte särskilt nöjd med oss men det är för hennes bästa! De sa att hon är anemisk och hennes natriumnivåer är låga men ingenting är alltför oroande. Hon får ett järntillskott för att hjälpa till med hennes anemi”, skriver djurhemmet på Instagram och förklarar att veterinären nu ska kontrollera kattens avföring.

”Vid hennes nästa besök kommer de att driva en PCR-panel och göra mer blodarbete. Hennes veterinär kommer att prata med andra veterinärer om hennes fall för att se om någon annan har behandlat en kattunge som liknar Amelia. Hennes storlek är definitivt oroande. Hon fyller 12 veckor i morgon och är bara ett halvt kilo vilket inte är nära den vikt hon borde vara. Förhoppningsvis vid hennes nästa möte kan vi få fler svar om ett eventuellt underliggande tillstånd”, skriver de.

Vi hoppas att allt kommer gå bra för Amelia! Hon är i goda händer hos djurhemmet. Nu hjälps vi åt att hylla dessa djurhjältar som gör skillnad för våra fyrfotade vänner.