Foto: Facebook

Kattägaren Robert bryter ihop i tårar – återförenas med sin försvunna katt efter 7 år

Det är alltid hjärtskärande när ett husdjur försvinner, och ibland verkar det som om de är borta för gott. Trots alla ansträngningar att hitta dem tappar folk hoppet när man nått en viss punkt.

Men ibland inträffar mirakel – och husdjur kommer tillbaka efter en lång frånvaro när man minst anar det.

Precis så var fallet för en man, som förlorade sin älskade katt… och fick uppleva en oväntad återförening med henne flera år senare.

För ungefär åtta år sedan förlorade en man vid namn Robert sin katt Chebon. Timingen kunde inte ha varit sämre: det var precis innan han planerade att flytta från delstaten Kalifornien till Ohio.

”Jag minns att jag vid ett tillfälle bad och sa: ‘Gud, jag gör vad som helst, ta bara tillbaka min Chebon'”, mindes han.

Robert försenade sin flytt ett år så att han kunde leta efter katten, men hittade honom aldrig. Efter det tappade han hoppet om att katten skulle hittas och gick vidare med flytten.

Men så, sju år senare, hittade en kvinna från Ventura County, Kalifornien, en herrelös katt och tog honom till det lokala djurhemmet, Ventura County Animal Services. Med hjälp av ett mikrochip kunde de hitta kattens ägare: Robert.

Foto: Facebook

Det stämmer: efter alla dessa år, och efter att mannen och hans katt befann sig i olika stater, kunde de fortfarande identifiera Robert som ägaren.

Vid 19 års ålder var Chebon nu en gammal katt men såg fortfarande ut att må bra och fick mirakulöst återförenas med sin ägare efter all denna tid.

Robert bröt ihop i tårar och kramade om sin gamla vän.

Robert hade flugit hela vägen till Kalifornien för att hämta sin sedan länge borttappade katt, men var fortfarande orolig för att det kunde vara för bra för att vara sant.

”Jag var rädd att det var något slags misstag,” sa Robert.

Men det var på riktigt, och nu kommer Robert och Chebon att kunna ta igen den förlorade tiden och tillbringa resten av den gamla kattens liv tillsammans, äntligen återförenade.

Se den hjärtevärmande återföreningen nedan:

Det här är en vacker berättelse som visar att mirakel kan inträffa och att man aldrig bör helt ge upp hoppet.

Men det är också en påminnelse om att se till att låta husdjuren bli mikrochippade! Det är en enkel procedur som kan hjälpa människor att identifiera sina förlorade husdjur oavsett hur länge de har varit borta.

Dela gärna vidare denna fina historia!