Polis får samtal om katt som fastnat i garagedörr: När ägaren återvänder avslöjas livsfarliga sanningen

Alla som har husdjur vet hur betydelsefulla de är. De kan verkligen bli en del av familjen och många gör vad som helst för sina älskade djur.

Men det är inte bara djurägare som försöker skydda sina djur från fara. Även räddningstjänsten rycker ut ibland för att försöka hjälpa ett djur i nöd.

Strax efter jul fick polisen Mike Scott från Louisiana Ascension Parish polisdistrikt in ett larm om en katt som hamnat i en minst sagt knivig situation.

När han kom till platsen fick han se en mycket ovanlig syn.

”Aldrig efter alla mina år i tjänst hade jag kunnat förbereda mig på vad jag fick se när jag kom till platsen,” sa Mike i ett uttalande som delades på Ascension Parish Sheriff’s Office Facebook-sida.

Han såg ändan på en katt hänga ut från toppen av en garagedörr, och han kunde inte komma loss.

Det var redan flera grannar och byggarbetare på plats för att försöka hjälpa katten att komma loss.

Tack vare Mikes långa erfarenhet visste han direkt vad de skulle göra för att ta loss katten utan att riskera att skada den.

Tillsammans hjälptes de åt för att ta bort materialet ovanför garagedörren. När tillräckligt mycket av materialet var borta kunde Mike med en varsam hand dra loss katten.

“Never in all of my years was I prepared to encounter what I saw upon my arrival…"UNBELIEVABLE: This is what…

Posted by WLBT 3 On Your Side on Friday, January 6, 2017

Klarade sig utan skador

Det tog flera timmar innan katten kom loss, och under tiden hann kattens ägare återvända hem och utbrast ”Å herregud, Bella!”

Och det var först när ägaren kom hem som mysteriet kunde få en vettig förklaring.

Ägaren var nämligen inte alls någon djurplågare. Det visade sig att katten förmodligen legat och sovit uppe på garagedörren när den var öppen och då befann sig i ett horisontellt läge.

Ägaren skulle åka iväg och utföra några ärenden och hade stängt garagedörren på vägen ut, och då hade katten oturligt nog blivit klämd.

Lyckligtvis klarade sig katten utan en skråma, men det är fortfarande oklart om hon kommer att våga sova uppe på garagedörren igen.

APSO deputy saves cat trapped in garage doorOn Wednesday, December 29, 2016, Deputy Mike Scott (retired captain)…

Posted by Ascension Parish Sheriff's Office on Friday, January 6, 2017

Dela artikeln med dina vänner på Facebook för att hylla alla poliser som gör allt och lite till varje dag för att hjälpa de i nöd!