Katten dumpas för att han är "för gosig" och blir förkrossad

Katt dumpas för att han är ”för gosig” – då dyker främling upp och visar vad äkta kärlek är

De allra flesta djurvänner kan inte föreställa sig något mysigare än ett husdjur som älskar att gosa.

När ett kattstall fick höra att en ägare ville överge sin katt för att hon störde sig på att han var ”för gosig” blev de därför helt förbluffade.

”Vi tror inte att en katt kan bli för gosig över huvud taget,” säger Susan Leonti som arbetar på Humane Society i Broward County till The Dodo.

När katten Jerry lämnades in på Humane Society fick sig personalen en chock.

I vanliga fall kommer djurvänner dit som vill adoptera djur, och de allra flesta letar efter en vänlig och gosig katt eller hund.

Lämnade sin katt för han var ”för gosig”

Men kvinnan som lämnade in Jerry strax innan jul tänkte tydligen på ett helt annat sätt.

”För gosig. Det är anledningen att 4-åriga Jerry övergavs,” skriver de på Instagram.

”Jerry är en härlig katt som älskar att bli klappad och stryka sig mot en, men hans tidigare ägare sa att hon störde sig på det för mycket. Jerry älskade henne, men hon älskade honom inte tillbaks, så hon lämnade in honom till vårt kattstall. ”

”Nu är han hjärtekrossad”

Att bli övergiven är det mest fruktansvärda någon kan behöva gå igenom, djur som människa. Och Jerry blev utan tvekan förkrossad av det.

”Nu är han hjärtekrossad och förvirrad. Han hoppas att någon ska älska honom för den han är- en kelgris!”

Jerry brukade alltid springa och hälsa på sin ägare när hon kom hem, och sökte ofta kontakt med henne. Men hon tyckte helt enkelt det var jobbigt.

Något personalen på kattstallet aldrig hört talas om förut.

Personalens chock

”Vi var definitivt överraskade när någon ville överge sin katt för att den var för gosig,” har Susan sagt till The Dodo. ”De flesta som adopterar här letar faktiskt efter keliga katter! Vi tror inte att en katt kan bli för gosig över huvud taget”

Jerrys historia berörde personalen och de delade med sig av den på sociala medier.

Som tur var såg mängder av människor videon om honom, och bara dagen därpå hade en kö bildats utanför centret- med människor som mer än gärna ville ge Jerry den kärlek han förtjänade.

Här kan du se videon om Jerry:

”Jerrys nya familj var så generös”

Snart fann han sin perfekta match, och familjen han ska spendera resten av livet med älskar att gosa.

”De såg Jerrys video på TikTok och skyndade sig till kattstallet direkt nästa morgon för att adoptera honom. De var föst i kön av massa människor som sett Jerrys video och hoppades att de skulle få ta med honom hem den morgonen. Jerrys nya familj var så generös att de, efter att ha adopterat honom, också sponsrade adoptionsavgifterna för en kattrio med syskon som varit här sedan Thanksgiving,” berättar Susan för sajten.

Enligt uppgifter älskar Jerry livet hemma hos sin nya familj, och vi hoppas att han får ett långt liv med både lek och mys.