Kameran fångar vad städaren gör med den hemlösa katten – nu sprids bilderna som en löpeld på nätet

Den herrelösa katten ligger utslagen på gatan utan att någon bryr sig.

Men plötsligt är det en renhållningsarbetare som ser henne och det han gör får tusentals att reagera.

Tusentals djur råkar illa ut varje dag och är ofta helt maktlösa över sitt eget öde. De kan inte slå larm, göra sina röster hörda utan bara hoppas på att någon durvän med gott hjärta ska få upp ögonen för deras situation.

Men det är inte bara de med en husse eller matte som kan fara illa. Många djur som inte har varken eller tvingas till ett liv på gatan och det är tufft.

Det är inte bara det att de oftast inte har mat nog så att de klarar sig. Ute på gatan finns det många faror så som trafik, andra djur och elaka människor.

Men som tur är finns det människor med stora hjärtan som kanske uppmärksammar de allra svagaste.

Den här renhållningsarbetaren är en av dem.

Stannade upp och höjde sopkvasten

Där, mitt på torget, i Turkiet låg en katt. Den gjorde inte mycket, vilade sig. Filosoferade, studerade människorna som kom och gick i hopp om att någon skulle uppmärksamma den.

Och det gjorde den här renhållningsarbetaren.

Plötsligt stannade han upp från sin arbetsuppgift och närmade sig den lilla katten.

Han kom med sin sopkvast, höjde skaftet ovanför marken… Och började leka med den lilla katten som hakar på direkt.

Filmade hela händelsen

En person som satt och fikade mitt emot parken såg incidenten och började filma.

”Jag tog en kaffepaus i centrala Istanbul där jag brukar observera parken tvärs över gatan som är känd för lokalbefolkningen som Kedili Park, The Park With Cats. Det brukar vara en hel del aww-ögonblick under den här aktiviteten, men den här gången var det särskilt sött”, skriver personen bakom filmen på Youtube och tillägger:

”En gatusopare klappade en grå katt med sin kvast och lekte med den. Det var så hjärtevärmande att jag bara var tvungen att spela in det. Även om katten verkar gå iväg i slutet av videon kom den tillbaka några sekunder efter att jag slutade spela in för att spela mer. Det som gör detta ännu bättre är att om detta är soparens dagliga rutt, så är de förmodligen kompisar med katten.”

Hela händelseförloppet fångades på film och nu sprids bilderna som en löpeld på sociala medier. Och det är inte svårt att förstå varför.

Här kan man se videoklippet – som visats över 100 000 gånger på nätet.