FOTO: Unwanted NYC Pets/Facebook

Ingen ville ha katten med ”konstiga ansiktet” – titta nu på förvandlingen som chockar alla

Keta hittades på New Yorks gator i slutet av oktober och fördes till ett av stadens djurhem för adoption. Men det var ingen som ville ta hand om henne. Keta hade nämligen en stor tumör på sin vänstra sida av ansiktet som avskräckte vissa.

Personalen befarade att hon skulle tvingas avlivas – sedan inträffade det ofattbara.

 

Unwanted NYC Pets/Facebook

Enligt Animal Channel ska katten med namnet Keta inte ha varit med än några månader gammal när hon placerades på djurhemmet. Det var ingen som ville ge henne en andra chans vilket gjorde att såväl veterinärerna som personalen trodde att hon skulle behöva avlivas.

Kostnaderna för behandlingen skulle bli alltför stora, befarade man.

Men historien slutar inte där.

Unwanted NYC Pets/Facebook

En kvinna vid namn Kristin Livan, vice ordförande på djurrättsorganisationen Unwanted NYC Pets (oönskade djur i New York) fick upp ögonen för Keta. Precis som namnet antyder är det här inte ett gäng som ger upp i första taget.

De arbetar helt ideellt för att ge oönskade djur en andra chans.

Enorma förvandlingen

Unwanted NUC Pets bestämde sig för att göra allt i sin makt för att rädda Keta. De tog ansvaret och startade en insamling för att täcka kostnaderna för en operation som var nödvändig. Det dröjde inte länge innan lokalborna började donera pengar.

New York-borna visade sig från sin allra bästa sida och hjälptes åt för att försöka rädda Keta.

Djurräddarna var dock realistiska och insåg att tumören kanske var för stor för att kunna åtgärdas. Kristin har sett många skadade och sjuka djur genom sitt engagemang i Unwanted Pets, men Keta var bland det värsta hon sett. Tumören gjorde att hon fick andningsproblem, ätsvårigheter och dålig syn, berättar hon för NY Post.

Lokalborna samlade in 4 000 dollar, motsvarande drygt 36 000 kronor. Men det räckte inte riktigt så Kristin och hjältarna på djurhemmet betalade resten ur egen ficka. Keta skulle därmed få en andra chans!

Unwanted NYC Pets/Facebook

Operationen var omfattande och komplicerad. Men bara efter fem dagar var Keta 100 procent frisk igen!

Nu har Keta adopterats av en vänlig familj i New York och mår alldeles utmärkt. Förvandlingen är onekligen enorm!

Unwanted NYC Pets/Facebook

Vilken tur att det finns riktiga hjältar som Krisin och andra! Det var verkligen jobbigt att se hur illa det var med Keta, men vilken otrolig förvandling hon har genomgått! Dela gärna artikeln för att hylla alla djurhjältar som viger sina liv åt att rädda djur!