Ingen förstår varför katten sitter vid dörren – då hittar familjen en lapp på diskbänken

Alla djur förtjänar ett kärleksfullt och säkert hem att bo i. Tyvärr är alla inte lika lyckligt lottade, men det är precis då som människor gör sitt för att just dessa fina varelser ska få den hjälp de behöver.

Miranda och hennes familj var precis på gång att flytta in i ett hus i Washington, USA, när de såg en lapp som de förra ägarna lämnat kvar.

Det visade sig att familjen inte var ensamma i huset de skulle flytta in i – men det slutade med att de fick en ny familjemedlem i form av den lilla katten Raz.

Miranda och hennes familj kunde inte vänta med att få flytta in i sitt nya hus i Washington, USA. Men på flyttdagen skulle deras tillvaro i det nya huset få en minst sagt oväntad vändning.

Hittade lapp från förra husägarna

De tog emot nycklarna, låste upp och gick in. Och på diskbänken hittade de en lapp från den förra ägarna.

Enligt det lilla brevet bodde det en 12-årig katt med en skadad katt i deras trädgård. De förra ägarna hade gett honom mat i flera år, och de hoppades att Miranda skulle fortsätta på samma sätt.

”Välkomna till vårt älskade hem. Vi hoppas ni kommer njuta av det lika mycket som vi har gjort. Det är en sak vi skulle vilja be er om, ni behöver inte göra det om ni inte vill, men vi skulle uppskatta det i vilket fall. I trädgården bor det en gammal orange katt. Han är en vildkatt och föddes där 12 år sedan. Han har en skadad tass och låter dig inte komma nära honom. Vi matar honom varje dag, två gånger om dagen, och har gjort så i flera år. Vi ger honom vanligtvis kattmat med lite vatten på veranden på baksidan. Vi köpte honom ett litet hus för vintern och regniga dagar som står mot väggen på baksidan. Vi skulle verkligen uppskatta om ni fortsatte mata honom, vi avskyr verkligen att behöva lämna honom”, stod det på brevet som lagts upp via Instagram.

Flyttade in i Raz hem

Miranda läste hela lappen och tittade sedan mot baksidan. På andra sidan glasdörrarna som ledde ut på verandan satt där också en oranga katt och tittade nyfiket på henne.

Miranda var chockad och samtidigt glad över det som precis skett. Det verkade som om ödet fört henne och katten samman.

Familjen tog beskedet med stor glädje. De hade redan fem katter som de adopterat själva och att de nu fick en till var som en dröm för den djurälskande familjen.

– Vi började skratta för vi hade redan em katter, alla utom en hade blivit räddade. Folk brukade lämna in katter till oss i huset vi bodde i förut och vi tog hand om dem, säger Miranda till The Dodo.

Gav honom mat varje dag

Miranda gav katten namnet Raz. Sakta men säkert började han lita på sina nya huskompisar och tog glatt emot maten han fick. Däremot, som det stod i brevet, var han inte något vidare intresserad av att låta varken Mirandas familj eller de andra katterna vara nära honom.

Men efter ett par veckor började Raz bli varm i kläderna. Han gick upp på trappan och jamade om han var hungrig.

– Han brukade jämnt gömma sig när vi kom till dörren. Nu kan vi sitta utomhus med honom. Han kommer upp och äter även fast dörren är öppen, det gjorde han inte förut. Berättar Miranda för The Dodo.

View this post on Instagram

A post shared by @wottrns

När Miranda fått Raz att lite på henne hoppas hon kunna ta med honom till veterinären för att se efter den skadade tassen. Förhoppningsvis kommer han också bli bekväm nog att komma in i huset och leka med den andra katterna.

Tog hand om vildkatten

Efter att de flyttat in i huset valde Miranda att starta upp en Instagram-sida där människor från hela världen kan följa Raz och de andra katternas vardag. Och han ser verkligen ut att njuta i trädgården!

Miranda och hennes familj hade aldrig kunnat ana att de skulle få en ny familjemedlem i Raz när de flyttade in i huset.

Men det verkade som om djurvännerna och Raz vägar var ödet.

– Om du har möjligheten att ta hand om djur som behöver hjälp bör du göra det. Det finns ingenting som går att jämföras med att få deras tillit och att se dem leva både bekvämt och med kärlek i ryggen, berättar Miranda för The Dodo.

Katten Raz ser verkligen ut att trivas i Miranda och hennes familjs närvaro.  Snälla, dela gärna artikeln vidare om du också tycker de gjorde rätt i att ge honom mat och kärlek.