Infektionen höll på att ta kattens liv – då grep djurvännen in och gjorde det enda rätta

Kattungen Scar hade inte någon lätt start i livet. Redan som nyfödd fick han problem med sitt ena öga. Ögat var riktigt illa infekterat och han kunde inte se något alls.

Savannah Anas hittade lilla Scar när han var två veckor gammal och tog honom genast till sitt hjärta. Hon förstod att katten var dödsdömd utan hennes hjälp.

Så hon gjorde det enda rätta.

Ögat var utom räddning, det kunde Savannah se direkt. Hon förstod också att den här katten skulle behöva mycket vård, och dyra veterinärbesök.

Men det spelade ingen roll.

Dagen efter att hon hittat Scar tog hon med honom till veterinären för att operera bort ögat.

Det var ingen enkel operation. Hans kropp var så liten att veterinären inte kunde koppla upp honom mot sina monitorer under tiden han var sövd. Ögat sitter ju också farligt nära hjärnan, så det fanns många risker med ingreppet.

Kliniken gav honom 50 procents chans att överleva operationen.

Men Scar är en kämpe. Han överlevde.

Ögat var borta och Scar fick ett fult sår där det en gång hade suttit. Men hans nya matte tillverkade en liten ögonlapp för att skydda Scar. Nu var han en pirat-katt!

Idag har Scar visserligen bara ett öga, men det verkar inte bekymra honom. Han följer Savannah vart hon en går och älskar att vara ute på äventyr.

De är i skogen tillsammans, de går till stranden och det händer till och med att Scar får bada i badkaret hemma. Till skillnad från många andra katter verkar han nämligen gilla vatten!

Savannah hade aldrig ens funderat på att skaffa katt innan. Men nu när hon har Scar så känns det som om de är gjorda för varandra.

Vilket underbart slut på denna historia! Många andra hade säkert valt den enkla utvägen och struntat i denna katt, eller kanske avlivat honom när de såg ögat. Men Savannah visste att han förtjänade en chans.

Lycka till i livet lille Scar! 

Om du vill se fler bilder på denna söta  kisse kan du kolla in hans Instagram, @cat_with_the_eyepatch.