Desperata skrik hörs från sönderbrända bilen – efter en timmes slit drar han ut skitiga pälsbollen

Kalifornien har den senaste tiden drabbats av mardrömslika bränder – staden Paradise har närmast utplånats fullständigt.

Vi har alla blivit berörda av bilderna som spridits på förödelsen i den lilla staden där 7 000 byggnader förstörts och ett 70-tal människor dött till följd av bränderna. Många har hittats i utbrända bilar.

52 000 personer har evakuerats och många har blivit hemlösa.

När fotografen Douglas Thron nyligen var ute för att fånga det hemska och kala landskapet med sin kamera hände någonting väldigt speciellt. Han berättar för sajten The Dodo att han aldrig sett något liknande tidigare.

Varning för starka bilder.

Tillsammans med djurräddaren Shannon Jay tog han sig ut bland bilvrak i det sönderbrända landskapet för att se om det fanns några djur kvar därute, som kanske behövde hjälp.

Och till slut hörde de desperata skrik från en bil. Den var helt sönderbränd och de gick genast närmare. Allting fångades av filmkameran.

Shannon tog fram verktyg, då han insåg att djuret låg under bilen. Det visade sig vara en liten katt. Den måste ha varit så himla rädd, och man vet inte hur länge den kan ha legat därunder. Men räddningsaktionen är verkligen någonting som bör hyllas.

I filmklippet här nedanför kan man se Shannons uppoffring när han, enligt The Dodo under en timmes tid, arbetar hårt för att få loss katten.

Shannon har efter räddningsinsatsen besökt den lilla katten på sjukhus och det ser ut som att hennes skador läker bra, skriver han på Facebook på tisdagen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2022214004536203&set=pcb.2022214041202866&type=3&theater

DELA gärna inlägget vidare för att hylla de här fantastiska djurhjältarna och deras insats!