Vanvårdad varghund är livrädd för allt – tills en djurvän kliver in och visar vad äkta kärlek är

När Alex träffade varghunden Kiba för första gången var han undernärd, smutsig, skadad, vanvårdad och oerhört rädd. Men med stora doser kärlek och tålamod fick hon se honom växa och bli den fantastiska vovve han är idag.

Alla hundar förtjänar att växa upp i ett tryggt hem med mat, värme och vänlighet.

Men dessvärre är det långt ifrån verkligheten, och varje dag hittas hundar som blivit vanvårdade eller övergivna av sina tidigare ägare.

När djurvännen Alex fick hem varghunden Kiba stod det snabbt klart att han definitivt inte haft någon enkel start på livet. Direkt när hon fick syn på honom insåg hon hur rädd han var.

– När han kom hit och jag såg honom i buren brast mitt hjärta, har hon sagt.

Han var oerhört smal, smutsig och uppenbart rädd för både människor och omgivningen. För att ens få ut honom blev hon tvungen att plocka isär hela buren, eftersom han vägrade gå ut själv.

Ville ge honom en andra chans

Alex förstod att det skulle bli en utmaning. Men hon var så glad över att den stackars vovven äntligen fått komma till ett kärleksfullt hem, och var fast besluten om att hjälpa honom på alla sätt hon kunde.

I början kastade hon mat till honom varje gång hon gick förbi, och lät honom bekanta sig med sin nya miljö.

Eftersom han var så orolig och rädd av sig kunde hon inte vara ute och gå med honom på dagtid, utan fick promenera på nätterna när det var mindre rörelse ute.

Läs mer: Kvinnan tvingar pojkvännen att välja henne eller hans älskade vovve

Fick lära sig vad äkta kärlek handlar om

Den stora varghunden började sakta men säkert lita allt mer på Alex, och i samband med det blev han också också mer självsäker.

Det tog lång tid, mycket träning och extremt stora mängder kärlek. Men tillslut kunde Alex äntligen se den glada, nyfikna och vänliga hund som funnits därinne hela tiden.

– Jag älskar att han vill arbeta. Allt handlar egentligen om att få se honom trivas, och det gör mig så glad och nöjd, säger hon.

Här kan du se hela deras historia:

Tack för att du räddade den här fantastiska vovven!