Vanvårdad hund kan inte se för all päls – otroliga förvandlingen får hela nätet att smälla av

Vanvårdad hund kan inte se för all päls – otroliga förvandlingen får hela nätet att smälla av

Att djur runt om i världen far illa är ingen nyhet. Trots det blir man lika ledsen varje gång man ser ännu ett djur som försummats.

Som tur är finns det människor som dagligen och dygnet runt gör allt i sin makt för att dessa ska få ett nytt hem och ett så kärleksfullt och lyckligt liv som möjligt.

WHO uppskattar att det finns omkring 200 miljoner herrelösa hundar i världen. Djur som kanske aldrig kommer få känna trygghet eller en famn att krypa upp i.

Djur som kämpar för att hitta mat och varje dag rustar sig för den kamp det är att överleva ute på gatan.

Foto: Youtube

Som tur är finns det organisationer och frivilliga med stora hjärtan som gör allt för att så många hundar som möjligt ska komma i tryggt förvar.

En av dem är Nexxus som hittades i en avliden persons lägenhet i St.Louis.

Akut behov av vård

Ingen vet hur länge den stackars hunden levt isolerad från omvärlden, men en sak var säker och det var att den behövde vård snabbt.

Den stackars hunden var i rysligt dåligt skick. Pälsen var en enda stor tova, hon kunde knappt se och de som räddade henne kunde knappt urskilja vad det var för djur.

Det första som stor på listan var att ta henne till organisationens traumacenter och försöka lösa situationen med hennes päls.

Två personer gick åt för att så snabbt som möjligt ta bort det allra värsta. Bit för bit lossnar pälsen i stora sjok.

7 kilo päls

Den stackars hunden är både chockad och lättad över volontärernas arbete. Minut för minut blir hon lättare och rörligare och när det är dags för att ta bort pälsen i ansiktet och tassarna sövs hon ned för att inte bli för stressad.

Alla gör vad de kan för att hjälpa den stackars hunden att bli bättre och snart är all den toviga pälsen borta och hon tvättas ren.

7 kilo päls rakades bort och hunden blev därmed 7 kilo lättare, en vikt som lyftes från henne lilla rygg.

Adopterades bort

Förvandlingen är otrolig. Bakom de stora tovorna gömde sig en bedårande liten hund med de största av ögon.

På Youtube har flera kommenterat den otroliga förvandlingen.

”Det är magiskt”, skriver en.

”Otroligt, men sant”, skriver en annan.

Foto: Youtube

Den lilla hunden döptes till Nexxus och så snart hon var reda adopterades hon bort till ett kärleksfullt hem där hon får leva lycklig i alla sina dagar.

Se mer av Nexxus historia i videon nedan:

Det här kan vara den mest makalösa förvandlingen jag har sett. Dela gärna artikeln om du håller med och önska Nexxus lycka till i framtiden.