Valpen Leo kvävdes till döds av vanliga saken många har hemma – nu vill ägaren varna andra

En vanlig sak i hemmet blev boxervalpen Leos död på några minuter. Nu vill ägaren varna andra för ”dödsfällan”.
– Det är förkrossande och är inget som jag någonsin trodde att jag behövde oroa mig över, säger han till Liverpool Echo.

När brittiske Barry James var och jobbade fick hans föräldrar komma över till hans hem för att inte boxervalpen Leo skulle vara ensam. Inga föremål som kunde vara farliga fanns i närheten, och föräldrarna fanns hela tiden där. Men på några sekunder blev en vanlig och till synes ofarlig sak i hemmet en dödsfälla för valpen.

Valpen kämpade för sitt liv

– När de tittade bort hade han lyckats att öppna upp ett av köksskåpen och dragit fram en öppnad chipspåse, säger Barry till Liverpool Echo.

Han fortsätter:
– Han hade kämpat med att få bort påsen. När han andades så stramades foliepappret åt runt hans huvud och kvävde honom. När mina föräldrar hittade honom var det för sent. Det är förkrossande och är inget som jag någonsin trodde att jag behövde oroa mig över. Det är otänkbart att något så vanligt kan förvandlas till en dödsfälla.

”Han gjorde mitt liv komplett”

När Barry fick veta att hans bäste vän dött blev han förkrossad. För att förhindra att andra råkar ut för samma eller liknande olyckor delade han med sig av ett hjärtskärande inlägg på Facebook.

Jag vill inte att någon annan ska gå igenom den smärta jag känner. Han gjorde mitt liv komplett och jag älskade honom så mycket de fyra månader vi fick tillsammans”, skriver Barry.

I’m just popping on here to send all my friends that are dog owners a message! I’m lying here in bed absolutely heart…

Posted by Barry James on Tuesday, October 9, 2018

En sådan här tragisk olycka kan tyvärr hända den bäste. Hundar är nyfikna och kommer åt saker som verkar ofarliga, men som kan vara en dödsfälla. Snälla dela för att uppmana andra att säkra sina hem ordentligt.