Valpen har aldrig sett världen utanför kloaken – då tvingas djurvän göra något som sätter hennes liv i fara

Ett djur i nöd är inte nödvändigtvis medvetet om att det är i nöd. Eller så vet det inte hur det ska agera för att undkomma faran.

I det här fallet rör det sig om en sex månader gammal hundvalp som valt att bosätta sig på ett lite otraditionellt ställe – vilket försvårar hennes liv.

Suzette Hall, grundare av hundhemmet Logan’s Legacy, har som målsättning att rädda så många herrelösa och hjälplösa hundar som möjligt i Los Angeles-området. Hon och hennes team åker ständigt runt i staden och letar rätt på vovvar i nöd – ofta får de tips från allmänheten.

För ett par dagar sedan fick hon ett samtal från en lokalinvånare och en sann djurvän som hade noterat att en lurvig varelse höll till i en avloppsbrunn vid sidan av en gata.

Läs mer: Familj får syn på en ensam liten vovve utanför dörren – inser vad hon vill och kastar sig efter luren

En sex månader gammal retrieverblandning hade gömt sig nere i kloaken i flera veckor innan någon i grannskapet hittade henne. När hon väl blev upptäckt så valde människan som hittade valpen att söka hjälp på sociala medier. Andra människor i området började strömma till platsen.

– Människor kom med godis och koppel. Det var som en turistattraktion. Det var galet, berättar Suzette Hall för The Dodo.

Gömde sig längre in i kloaken

När Suzette kom dit var situationen något kaosartad och det tog ett bra tag att faktiskt lyckas med räddningsuppdraget. Visst kom alla som var där med de bästa avsikterna, men deras närvaro skrämde den redan rädda valpen ännu mer.

– Hon skulle komma ut från avloppsbrunnen och titta, men så fort någon kom för att hjälpa henne, sprang hon tillbaka in. Hon var långt inne i kloaken när jag kom. Minst fem meter in, säger Suzette Hall.

Efter att de bett alla att lämna platsen filade Suzette och hennes team på en plan för att locka ut valpen.

– Vi visste att vi var tvungna att täcka över hålet. Det var det enda sättet vi skulle ha en chans att få henne, säger hon.

De väntade i över två dagar på att hunden skulle våga sig ut ur brunnen igen. När den hungriga tjejen äntligen visade sig så täckte teamet över hålet direkt.

Kunde till slut fångas in

Med hålet otillgängligt rusade hunden – som senare kom att namnges Cora – under en bil för att söka skydd. Teamet använde barngrindar för att blockera undersidan av bilen, och sedan lyckades Suzette fånga in henne. Då kom lyckotårarna.

Läs mer: Pappan möts av ensam valp ute i vildmarken – när han hör gnyende ljud inser han vad lillen försöker säga

Cora kördes direkt till ett djursjukhus och hon fick ett bad och det gjordes en undersökning. Därefter skjutsades hon till ett tillfälligt jourhem. Men hon väntar fortfarande på ett permanent boende och en familj som vill vara med henne och älska henne.

– Hon är så söt. Nu kommer hon att känna sig säker för evigt och alltid, säger Suzette.

Vilket bra slut vi fick på den här historien. Att Suzette och hennes team kunde rädda Cora och få henne i säkerhet. Bra jobbat!