Pappan möts av ensam valp ute i vildmarken – när han hör gnyende ljud inser han vad lillen försöker säga

Ibland bjuder livet en på osannolika överraskningar. En dag när Sebastian var på väg hem från jobbet blev han utsatt för världens gulligaste bakhåll.

Eftersom det var stekhet sol och närmare 40 grader utomhus ställdes han inför ett val – det han bestämde sig för att göra får alla djurvänner världen över att jubla.

Se klippet från We Love Animals här nedanför.

När Sebastian var på väg hem från jobbet möttes han av en minst sagt oväntad syn. Mitt ute i ingenstans dök det plötsligt upp en urgullig liten hundvalp från ett par buskar.

Mannen blev överraskad och visste inte varifrån hunden kom och om den tillhörde någon i närheten – men han hälsade glatt och måste ha utstrålat någon form av lugn och trygghet…

För i nästa stund omringades han av hela ÅTTA (!) stycken valpar som alla pep och skuttade runt. Sebastian trodde knappt sina ögon. Var kom de ifrån?

Läs mer: Mannen känner hur något i ren panik klättrar uppför benet – inser vad lillen vill och agerar snabbt

”Skygga och nervösa”

Buskarna och det höga gräset var det enda som gav hundarna någon form av skugga, för det var närmare 40 grader utomhus i den stekande solen. Efter ett tag insåg han att vovvarna var hemlösa och att ingen rådde om dem.

Han insåg då att han skulle vara tvungen att hjälpa dem därifrån, så han började kvickt att försöka locka till sig dem genom att vissla och kalla på dem.

– Valparna var ganska skygga och nervösa för att komma fram till mig. Buskarna var det enda som gav dem svalka, säger han i klippet som We Love Animals har lagt ut på Youtube.

Till slut lyckades han få in alla åtta valpar i sin bil och så körde han raka vägen hem och gav dem vatten, mat och svalka. Sedan tog han och hans familj hundarna till ett lokalt hundhem där de undersöktes ordentligt för att man skulle se om de hade några sjukdomar.

Där behandlades de även för vätskebristen som de hade lidit av ett bra tag.

Läs mer: Ingen ville ha ”sorgsna” katten för hennes unika utseende

Vilken tur att Sebastian kom till just den platsen vid exakt den tiden. Annars hade valparna kanske inte överlevt särskilt länge. Att han tog med sig dem och gav dem vatten och svalka var nödvändigt för att de skulle kunna återhämta sig.

Nu har alla valparna fått nya hem och nya mattar och hussar som älskar dem och sköter om dem.

Tack för sin insats, Sebastian! Du räddade verkligen åtta liv där ute i vildmarken. Du är en riktig hjälte.