Valpen är vilse i skogen och är sekunder från att dö – då dyker den mest oväntade räddaren upp

En liten valp skrämdes iväg av ett otäckt ljud och gick vilse.

Där efter mötte den ensamma och kalla valpen en gås. Det är då livsfara uppstår när gåsen inser allvaret.

En liten valp var ute med sin husse och matte på en kvällspromenad när ett läskigt ljud plötsligt uppstod. Valpen blev så rädd att den sprang iväg in i skogen och trodde att en fara hade uppstått för hans liv.

Valpen försvann

Ägarna följde efter i hopp om att få tillbaka valpen, men de hann inte med. Stackars ägarna fick förmodligen dåligt samvete av att inte ha uppmärksammat valpen som lyckades slita sig loss och rymma.

Valpen sprang till slut vilse och hade ingen aning om vilket håll som var hemåt igen. Sökinsatser efter valpen påbörjades men när kvällen blev allt kallare, mörkare och senare, valde de att fortsätta letandet dagen efter. Hoppet fanns kvar att någon hade hittat valpen.

Foto: Shutterstock

Befann sig i livsfara

Valpen hade kommit fram till ett ställe han aldrig hade varit vid förut. Eftersom det var kallt, började valpen förmodligen att skaka och plötsligt var han i livsfara – risken att frysas ihjäl. Även om hundar har päls, klarar de sig inte länge ute i låga grader, fram för allt inte små valpar. Inga människor syntes till så långt ögat kunde nå.

En gås dyker upp och inser faran

Men det är då en gås ska ha fått syn på valpen. Gåsen insåg livsfaran och öppnade sina vingar. Den hade förmodligen sett valpen skaka av kylan och gjorde allt den kunde för att värma valpen tills någon människa dök upp. Valpen gick innanför gåsens vingar och satte sig nära den, enligt Relieved.

Valpen överlevde

En hel natt tog det, men det är på morgonen som människor hittar gåsen och valpen. De tog ett foto för att föreviga händelsen. Gåsen fick syn på människorna och förstod att de ville kolla till valpen och se hur den mådde, så gåsen öppnade sina vingar. Där inuti ligger en nyvaken valp som gäspar och tittar upp på gåsen. De var som att den tackade för att den hade räddat hans liv.

https://www.facebook.com/funnytinny/photos/a.217279785877879/235292934076564/?type=3&theater

Gås räddade valps liv – en oväntad historia

Gåsen hade alltså hållit valpen trygg och varm hela natten. Detta är ännu ett bevis på att djur känner känslor, tillhörighet och ansvar. Gåsen visste att den behövde hjälpa valpen tills att människor dök upp. Valpen togs senare till ett djurhem där volontärer gav honom mat, sovplats och kärlek. Sedan dök ägarna upp och kunde knappt förstå hur valpen hade överlevt, enligt Relieved.

Volontärerna var ivriga på att få berätta den mest oväntade historien någonsin om hur en gås räddat livet på deras lilla valp.

Detta är varför djur är det bästa som finns! Sprid detta vidare om du håller med.