Valp född utan framben får ny livsgnista när pojke bygger rullstol i lego – titta nu hur lycklig hon blir

Valpen Gracie föddes utan framben, vilket gjorde att ägarna hjärtlöst övergav henne utan att bry sig om hennes öde. När Gracie hittades av några djurvänner var hon undernärd och hade tappat allt hår runt ögonen. Att hon också bar på maskar var ett tydligt tecken på hur illa däran hon var. Det enda den lilla valpen utan framben hade kvar var glöden i ögonen, som visade att hon hade hopp om ett bättre liv. Och det skulle hon få.

Gracie hittades och adopterades av familjen Turney, som tog hand om henne som om hon vore vilken hund som helst, utan en medfödd defekt. Familjen hade sedan tidigare en annan hund med en missbildning, vilket gjorde att Gracie inte var någon match för dem att ta sig an.

Men för att få Gracie att känna sig som alla andra hundar, och att kunna leva sitt liv till fullo, så var de tvungna att förbättra hennes mobilitet.

Ville få valpen att känna sig som andra hundar

Gracie var alldeles för liten för de rullstolslösningar som erbjöds, så utbudet av möjligheter var inte stort för den lilla valpen utan framben.

Foto: Youtube/Amazing Gracie

Problemet löstet av en 12-årig pojke vid namn Dylan.

12-åring byggde rullstol åt valpen

Dylan använde sitt Lego för att bygga något som kunde lyfta Gracies överkropp till den höjd hennes bakben tog henne.

Idén låter simpel, men lego visade sig vara de perfekta byggstenarna för lilla Gracies rullstol, då den kunde byggas om utan kostnad.

De satte ditt flera hjul på lego-anordningen som höll upp Gracie, så att hon kunde ta sig fram på egen hand.

Foto: Youtube/Amazing Gracie

När Gracie växte, så satte familjen på större hjul.

Plötsligt kunde Gracie få uppleva självständigheten av att ta sig fram på egen hand, samt att springa och leka med andra. I videon kan man riktigt se hur hennes ögon plötsligt lyser igen. Hon har fått chans till ett nytt liv.

Låt den här videon vara en uppmaning om att aldrig ge upp. Det finns lösningar, och det är värt att se denna lilla valp lycklig med en stark livsgnista igen. Dela gärna för att inspirera andra.