Vaktmästaren hittar övergiven hundvalp i skolan, upptäcker en lapp som får hjärtat att brista

Det var en helt vanlig decemberkväll när vaktmästaren städade upp det sista i skolans korridorer. Golven skulle moppas och allting såg bra ut inför att eleverna skulle anlända under morgonen.

Men plötsligt hörde han någon som knackade på skolans dörr. Vaktmästaren tittade ut genom fönstret och fick syn på en pojke springades därifrån.

Han gick fram till dörren, något förundrad över situationen, och öppnade. På trappan satt en hundvalp i en pappkartong – med en fasttejpad lapp.

Vaktmästaren visste inte vad han skulle ta sig till. Det var sent och ingen i närheten, vilket gjorde att han insåg att han själv behövde agera.

Lämnades med lapp

Han såg på den lilla hundvalpen och lappen på utsidan av kartongen var han tvungen att läsa.

Bildkälla: Facebook/Detroit Pit Crew Dog Rescue

”Förlåt för att den inte har ett hem, det var så kallt så vi lämnade den till dig. Snälla, hjälp den att finna ett fint hem”, stod det på lappen. Vaktmästaren blev tagen av vad som stod på lappen. Han insåg att han inte bara kunde lämna sitt arbete och åka hem som om ingenting hade hänt.

Snabbt kontaktade ha en lärare som var känd för att vara en hundälskare, och valde att ta med sig valpen hem. Den fick namnet ”Snowflake” eller ”Snöflinga” på svenska.

Läraren kunde inte ta in Snowflake för gott utan valde i stället att se till att den fick ett kärleksfullt hem.

Bildkälla: Facebook/Detroit Pit Crew Dog Rescue

Hon kontaktade den lokala djurorganisationen ”Detroit Pit Crew Dog Rescue” som valde att ta in den lilla valpen tills vidare. Snowflake åkte till veterinären där den genomgick en hälsokontroll och fick alla de vaccinationer den kunde tänkas behöva.

Hittade nytt hem

Strax därefter togs hon till djurorganisationens hem där de direkt inledde arbetet med att försöka hitta henne ett hem.

Strax före jul kom till slut ett stort glädjebesked. Snowflake adopterades av en familj som sedan tidigare hade hund, och den lilla valpen fick nu ett kärleksfullt hem med både en hundkompis och nya föräldrar.

Efter den traumatiska händelsen mår hon nu bra och njuter av livet med sin nya familj.

Bildkälla: Facebook/Detroit Pit Crew Dog Rescue

Vi kommer kanske aldrig få reda på namnet på den lilla pojken som lämnade Snowflake, men vi kan konstatera en sak.

Tack vare hans agerande med att lämna henne till vaktmästaren i skolan såg ha till att ge Snowflake en andra chans i livet – och få bo i ett hem där han kommer älskas för all framtid.

Jag är så glad över att allting slutade lyckligt för Snowflake. Dela om du också tycker alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem!