Utmärglade hundbröder skriker efter hjälp – då läggs deras liv i ett okänt gängs händer

I hjärtat av Price Hill, Ohio, fångade ett oväntat par uppmärksamheten hos folk.

Två hundvänner, Sampson och Boss, satt på en veranda och betraktade förbipasserande främlingar med ledsna ögon.

Deras utseende var slående – en av dem var en kämpe med bara tre ben, och båda bar tydliga spår av försumlighet och ensamhet.

Oron spred sig bland grannarna, och de tog till sociala medier för att dela bilder av de bedrövliga hundarna och be om hjälp. Bland de som snabbt reagerade fanns Rescue Me Animal Advocacy, en grupp känt för sitt engagemang för djurvälfärd.

Trots att området låg utanför deras vanliga verksamhetsområde, kunde de inte ignorera Sampson och Boss behov och bestämde sig för att ingripa.

Hundar
Foto: Facebook/Rescue Me Animal Advocacy

Med snabbhet och empati tog teamet från ”Rescue Me Animal Advocacy” hand om de två hundarna och förde dem bort från verandans ensamhet. Kim Bush, organisationens ledare, berättade om deras första åtgärder för The Dodo:

Vi tog dem genast till veterinären och har sedan dess tagit hand om dem på ett hundpensionat.”

Hundarna har fått en lättare vardag

Under den omsorgsfulla tillsynen på pensionatet genomgick Sampson och Boss en fantastisk förvandling. Från att vara utmärglade och nedstämda till att stråla av liv och hälsa. Men trots den trygghet de fann på pensionatet, kunde ingenting ersätta känslan av ett äkta hem.

Sedan november 2023 har Sampson och Boss bott på pensionatet, intresset för adoption har varit svalt. Trots deras vänliga natur och charm har få visat intresse för att ge dem ett för-alltid-hem.

Bush uttryckte sin sorg: ”Vi fortsätter att betala för deras uppehälle på pensionatet, och personalen älskar och tar väl hand om dem, men det är inte detsamma som ett äkta hem.

Väntar ännu på ett fast hem

Den optimala lösningen skulle vara att Sampson och Boss får ett gemensamt hem. Men individuella adoptioner övervägs också, förutsatt att det inte finns andra husdjur i hemmet. Boss, med sin höga energi, skulle trivas i en aktiv familj, medan Sampson längtar efter en lugn plats att krypa upp på soffan bredvid en kärleksfull människa.

Från det ögonblick bröderna anlände till pensionatet har deras liv förbättrats avsevärt.

Jag kan inte föreställa mig den lättnad de kände av att vara varma, bekväma och mätta,” sa Bush.

Men trots den nya tryggheten, väntar de fortfarande på det som verkligen betyder något – kärleken och stabiliteten hos en familj för alltid.

Deras resa, präglad av motgångar och hopp, är en påminnelse om deras uthållighet och önskan om att bli älskade. Från den kyliga ensamheten på verandan till den värmande famnen på pensionatet är Sampson och Boss redo för nästa kapitel i sina liv. Allt de behöver är en kärleksfull familj för att skriva de sista raderna av deras saga.