Rovdjur går till rasande attack mot liten hund – då kliver labradoren in och försvarar minstingen

Hundar är så omtänksamma och skyddande djur. De kommer alltid att stå upp för att hjälpa när någon är i nöd, oavsett om det handlar om människor eller djur.

Som denna modige labrador retriever, som klev in för att försvara sin lilla hundsyster från en attack från en prärievarg.

Melissa och Freddy Patriarca, från Huntington Beach, Kalifornien, fick syn på en chockerande scen som fångades upp av deras säkerhetskamera: husdjuret Sadie, en liten Bostonterrier, attackerades plötsligt av en prärievarg.

Foto: Skärmavbild

Rovdjuret hade den lilla hunden i halsen och Sadie skrek av smärta.

– Mitt hjärta krossades när jag hörde henne skrika. Bara vetskapen att ett vilt djur som en prärievarg bara kunde hoppa över staketet så lätt och nästan ta bort vår älskade, säger Freddy Patriarca till WABC.

Men tack och lov avvärjdes tragedin tack vare en av parets andra hundar: en modigt labrador vid namn Cody, som hörde uppståndelsen och omedelbart satte fart för att försvara den mindre hunden.

– Cody sprang ut direkt och skällde, sa Freddy till CBSLA.

Den större hundens handling fick prärievargen att släppa taget om Sadie, och de två hundarna gick samman för att skrämma bort djuret från hemmet.

Enligt FOX 11 blev en annan av familjens hundar, Zoey, också inblandad. Ägarna var imponerade av sina hundars hjältemod.

Situationen gjorde paret skrämda och rädda för att prärievargar i området skulle kunna utgöra ett allvarligt hot mot deras älskade husdjur. Enligt CBSLA skadade en annan prärievarg i området nyligen en treårig flicka, och parets barn är rädda för att leka på gården.

– Jag känner mig otrygg. Vi borde känna oss trygga här, i vårt eget hem, sa Melissa till kanalen.

Prärievargen som attackerade Sadie ska ha hittats och avlivats av myndigheterna.

Även om det är en skrämmande situation att genomleva, undvek hundarna och familjen det värsta: samtidigt som Sadie drabbades av några bett, var hon snart tillbaka till sitt normala jag efter att ha fått antibiotika.

Hon är nu i trygghet och frisk – tack vare den modiga hunden Cody.

– Det var läskigt. Det hände så snabbt. Cody var dagens hjälte. Om Cody inte var där, skulle hon vara borta, sa Freddy till FOX 11.

Vilken läskig situation, men vi är så glada att Sadie är i trygghet nu tack vare sin hundbror Cody. Det är alltid fantastiskt att se hundar skydda andra hundar.

Dela denna otroliga berättelse!