Rosa varelse hittas dumpad vid vägkanten – då kommer ett gäng som gör det ofattbara mot djuret

En mystisk, rosa varelse hittades av en slump i en låst låda.

Då fick några modiga djurvänner agera direkt.

När några människor var ute på promenad på Filippinerna hittade de en märklig plastlåda vid vägkanten. Den var sliten, tejpad och täckt med hönsnät på sina håll.

När de kom närmare för att ta en ordentlig kik fick de en smärre chock. Det var nämligen ett djuransikte som stack ut genom nätet.

Det var däremot väldigt svårt att se exakt vad det var för typ av djur. Varelsen var rosa, mager och saknade päls. Men de förstod omgående att den lilla stackaren behövde hjälp.

Läs mer: Mannen hittar rosa liten varelse ensam på marken – nu har djuret växt upp till en fullvuxen skönhet

Lokala djurräddningsorganisationen Animal Kingdom Foundation (AKF) tillkallades för att ta med sig det som visade sig vara en hund. Vovven fick namnet Daisy.

– När man närmade sig var Daisy tyst och verkade rädd och förvirrad, berättar Heidi M. Caguioa, som är programdirektör på AKF, till djursajten The Dodo.

– Möjligtvis kände hon sig redan likgiltig inför vad som skulle hända med henne, fortsätter hon.

”Värms upp på bara en sekund”

Den stackars hunden hade på något sätt redan förlikat sig med tanken på att loppet var kört. Men hennes räddare i nöden hade andra planer. De rusade hem till veterinärkliniken för att starta arbetet på studs.

Hon behandlades för sina hudinfektioner direkt. Dessutom försökte de snabbt knyta kontakt med hunden – hon hade uppenbarligen ingen som rådde om och älskade henne. Så de ville att hon skulle känna sig trygg med dem.

Med tiden skedde en förvandling. I dag är Daisy en helt annan hund med ett helt annat utseende och med ny energi.

– Hon älskar att bli gosad med och vara med människor. Hon är fortfarande rädd till en början, men värms upp för människor på bara en sekund, säger Heidi M. Caguioa.

Som grädde på moset kom den glädjande nyheten att Daisy nyligen adopterats av en familj som faktiskt letat efter en hund precis som henne. Hon har redan flyttat in hos dem och trivs kanon.

Vilket bra slut på en till en början tragisk historia. Jag hatar att se när djur far illa, så därför var det otroligt skönt att höra att Daisy fått en familj och ett tryggt hem.

Vill du läsa fler gripande djurartiklar? Gilla, dela och kommentera!