Rörande bilderna: Hemlös ägare hamnar på sjukhus – då vägrar hundarna att lämna hans sida

Många menar att hundar är människans bästa vän. Bandet mellan en hund och en människa kan verkligen vara starka, och för egen del kan jag bara intyga om att min hund är den bästa vän jag har.

De finns där för oss när vi är glada och tröstar när vi är ledsna. Det är någonting jag aldrig tar för givet och är tacksam för varje dag, och om jag skulle hamna på exempelvis sjukhuset vet jag att hon varit där bredvid mig.

Och det sistnämnda har faktiskt fångats på bild. Inte för mig, men för en hemlös man som tvingades läggas in på sjukhus. Bilden gick viral av en anledning. De fyrbenta familjemedlemmarna tänkte verkligen inte lämna sin ägare, trots att denna låg på sjuhuset.

Kvinnan Ana Cristina Mamfrim jobbar som receptionist på Alto Valle Regional Hospital i Rio de Sul, Brasilien. Hon jobbade ofta nattskiften och fick se både det ena och det andra, som anställda på sjukhus så ofta får.

Lämnade hundar i entrén

Men den här kvällen skulle bli väldigt annorlunda för Ana. En hemlös man kom nämligen in på sjukhuset och med sig hade han sina 4 hundar.

Bildkälla: Facebook/AnaCristinaMamfrim

Mannen behövde vård och fick hjälp direkt. Men han hade också ett villkor. Han ville att ingen rörde hans hundar – och det Ana då skulle få se fick hennes hjärta att smälta.

Väntade på sin ägare

De fyra hundarna var så lojala mot sin ägare att de vägrade lämna entrén till sjukhuset. Mannen var hemlös och om inte annat så visar det här verkligen hur lojala hundar kan vara. Det handlar inte om att få bo i ett flådigt hus med lyxmat och mängder av leksaker. Allting handlar om att älska varandra, hund och hund och människa och hund.

Ana tog ett kort på de fyra hundarna vid sjukhusentrén och la ut på Facebook.

Bildkälla: Pixaby

”Idag fick jag uppleva den här händelsen. Runt tre på morgonen, på sjukhuset där jag jobbar, så väntade en hemlös mans vänner vid dörren medan han fick vård. En enkel person som inte har någon lyx i sitt liv och som kämpar mot hunger, kyla, smärtor, och ondska i världen, men som har de bästa vännerna vid sin sida. I utbyte mot mat får han kärlek, värme och förståelse”, skriver Ana på Facebook.

”Om ändå alla var så”

Inlägget tog snabbt fart och spred sig över världen.
I skrivande stund har det delats över 80 000 gånger och i kommentarsfältet uttrycker tusentals människor sin kärlek över de fina hundarnas agerande mot sin ägare.

”Jag vet inte hur hans liv ser ut, eftersom att han bor på gatan, och jag bryr mig inte, och jag dömer honom inte. Men jag beundrar respekten och kärleken han ger sina husdjur. Att se dem där, vänta vid entrén, visar hur älskade och omhändertagna de är. Åh, om ändå alla var så. Ingen ondska, ingen dålig behandling.”, skriver Ana Cristina vidare på Facebook.

Com tanta gente mal por aí, hoje me deparei com essa cena. No hospital em que trabalho, as 3h da madrugada, enquanto…

Posted by Cris Mamprim on Saturday, December 8, 2018

Mannen var ute från sjukhuset efter bara någon timmes vård och kunde återförenas med sina älskade hundar.

CNN rapporterar att många blev berörda av den fina bilden och hörde av sig för att hjälpa den hemlösa mannen och hundarna.

Hundar är verkligen människans bästa vän. Den här historien visar om inte annat vilken villkorslös kärlek vi kan ha med våra älskade fyrbenta vänner.

Dela artikeln om du också tycker hundar är fantastiska!