Räv närmar sig handikappad hund – får det mest osannolika svaret från vovven

Här uppstår den met oväntade av vänskaper!
Möt verklighetens ”Micke och Molle”.

Vänner är livsviktiga för oss. Att ha en nära vän som man kan dela glädje och sorg med är ovärderligt.

Så verkar fallet även vara för våra fyrbenta vänner.

Det fick vi inte minst se i Disney-klassikern ”Micke och Molle: Vänner när det gäller” från 1981 där bland andra Tommy Körberg och Johannes Brost gav röst åt de animerade figurerna. I filmen blir en övergiven rävunge och en hundvalp bästa vänner.

Nu ska vi få möta verklighetens Micke och Molle!

Den här hunden, som är rörelsehindrad och därför sitter i en kärra den mesta tiden av sina dagar – åtminstone när den är utomhus – hittade sin blivande bästis ute i det fria.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Plötsligt en dag när hunden och dess ägare var ute i skogen och gick, närmade sig en vild räv. Hon blev nyfiken på hunden och gick försiktigt närmare.

Enligt hundägaren bildades ett speciellt band mellan de båda djuren, och nuförtiden följer räven var de än går när hunden och ägaren lämnar hemmet.

Till en början observerade bara räven hunden på lite avstånd. Men efter drygt ett halvår kom det till den punkt då räven helt enkelt började följa med dem ut på sina promenader. Sida vid sida med hundekipaget. Det måste vara en märklig syn!

Det visade sig snart att räven var dräktig, och hon lät sina valpar träffa vovven.

En dag var dock kärran tom. Hunden hade somnat in för gott. Men räven fortsatte ändå att följa efter den, som för att markera att hon hoppades att han en dag skulle komma tillbaka.

Bästa vänner!

Ta del av deras underbara historia i klippet!

Vad tänker du om detta? Skriv gärna en kommentar.