Polishunden Fight glömdes hemma – tog saken i egna händer och sprang till jobbet

Polishunden Fight glömdes hemma – tog saken i egna händer och sprang till jobbet

Vissa är mer hängivna sitt jobb än andra, till exempel Schäfern Fight, som jobbar som patrullhund för polisen i Östra Norrbotten. När Fights hundförare glömde honom hemma en morgon tog han saken i egna händer och sprang hela vägen till jobbet, för att göra sin plikt.

– Han hade säkert sett att bilen åkte i väg och tänkt väl: ”Vad fan, lämnar ni mig hemma? Jag ska ju jobba!” Det är rätt komiskt, säger hundföraren Jörgen Johansson till Kuriren, som var först med att skriva om det.

Schäfern Fight, nio år, jobbar för polisen i Östra Norrbotten, och är tränad i att söka narkotika, vapen och att göra eftersök. Fight gillar sitt förtroendeuppdrag, vilket gjorde att han blev ängslig när han inte blev upphämtad av sin hundförare som han brukar.

Det var i fredags morse som Fights hundförare Jörgen upptäckte att han glömt Fight, när han öppnade en tom baklucka framme vid stationen.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hunden Fight sprang två kilometer till jobbet, satte sig utanför personalingången

Just som Jörgen ska hoppa in i bilen igen för att åka och hämta Fight, som var två kilometer bort, så plingar det i mobilen.

– Då ringer en kollega till mig och säger att Fight sitter utanför personalingången och väntar, säger Johansson till Kuriren, och tillägger:

– Han hade säkert sett att bilen åkte i väg och tänkt väl: ”Vad fan, lämnar ni mig hemma? Jag ska ju jobba!” Det är rätt komiskt, säger han till tidningen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157615533061416&set=a.10150243978946416&type=3&theater

Det här visar hur kloka och lojala hundra är. Dela om du håller med.