FOTO: DPA / Stephan Jansen

Polishunden dör efter att ha lämnats ensam i 2,5 timmar i den stekheta bilen – nu agerar polisen själv

Att hundar och bebisar inte ska lämnas ensamma i bilar – även med fönstren öppna – är en självklarhet för de flesta.

Men tyvärr händer det alltför ofta att polisen tvingas ingripa genom att slå in en bilruta för att rädda ett barn eller en hund.

Förra veckan var det dock polisen själva som var inblandade i en mycket tragisk händelse.

Det var i den österrikiska staden Ilz som det fruktansvärda inträffade.

Enligt tidningen Kronen Zeitung lämnades en polishund i bilen, när polisen återvände till bilen efter cirka två och en halv timme var hunden död.

Den 51-årige tjänstemannen ska, enligt tidningsuppgifterna, ha parkerat sin bil på en skuggig plats vid klockan tio på morgonen. I bagageutrymmet lämnades polishunden kvar, med båda bakre fönstren samt en liten del av bagageluckan öppna. Men den 7-årige holländske herdehunden klarade sig inte.

DPA / Stephan Jansen

Polisen undersöker

När tjänstemannen återvände till sitt fordon vid 12:25, efter två och en halv timme, var alltså hunden död. Dödsorsaken ska fastställas av den Veterinärmedicinska högskolan i Wien. Det är ännu för tidigt att säga att dödsorsaken har med värmen att göra.

Polisen i Wien låter samtidigt meddela att man undersöker ärendet.

Även om vi inte med säkerhet kan slå fast att polishunden dog av värmen är det otroligt viktigt att ALLA är medvetna om att INTE lämna kvar djur i bilen. Inte ens med fönstret och/eller dörrarna öppna. 

Vänligen dela detta inlägg med dina vänner på Facebook så att en liknande död aldrig inträffar igen. Ta hand om dina fyrbenta vänner!