Polisens hyllning till hunden Keegan – efter vovvens otroliga insats

Polisens hyllning till hunden Keegan – efter vovvens otroliga insats: ”Bättre kollega får man leta efter”

Det är alltid viktigt att lyfta varandra på arbetsplatsen, samarbeta med sina kollegor och ge positiva kommentarer när någon gör något bra.

Nu har därför polisen i Stockholm valt att hylla en av sina fyrbenta kollegor.

Hundar är utan tvekan ett av de djur som hjälper människan allra mest.

De kan hjälpa synskadade ta sig fram säkert, finnas som stöd för människor som har det svårt, lukta sig till narkotika och leta rätt på försvunna personer.

Deras talanger är minst sagt beundransvärda och deras viktiga arbete inom både sjukvård och polis är något som förtjänar att lyftas.

Polis
TT / Johan Nilsson

Hunden Keegans viktiga insatser

En av dessa fyrbenta hjältar är Keegan som arbetar med polisen i Stockholm. Han beskrivs som både stark, snabb, lekfull och vänlig.

Nu inför jul har polisen, och Keegans förare, därför valt att hylla honom lite extra i ett inlägg på sin Facebooksida.

”När vi kallas att söka efter en försvunnen person är det ofta många och långa timmar i skogen som väntar för ett hundförarekipage. Inte alltför sällan hittas personen av någon annan och man får lasta in hunden och åka mot nya uppdrag. Keegan har haft turen att vara på rätt plats vid ovanligt många räddningssök.

Han har hittat förvirrade herrar och damer, yngre personer samt självmordsbenägna vid flera av våra räddningssök. Detta ihop med att han även älskar att träna detta moment har lett till ett oförskämt bra självförtroende och övertygelse att det finns en nödställd person under första bästa buske när vi kommer ut,” skriver polisen.

En riktigt vass nos

Keegan är förutom detta också en otroligt stor tillgång när det kommer till att söka narkotika. Han har lyckats nästan varje gång de låtit honom försöka.

Vid ett tillfälle hann vi bara ut ur bilen för att möta upp våra kollegor så kastade han sig ner på marken och markerade det första beslaget som låg gömt ute. Innan vi lämnade platsen hade Keegan hittat inte mindre än 5 beslag som kunde tas med,” skriver hans förare.

Polisen menar att det är en sann lycka att få arbeta med en så duktig vovve.

”Att få jobba med en hund med det här självförtroendet är en ynnest. Keegan möter det mesta i livet positivt, med svansen högt och med en stor tro på sig själv. De gånger vi lyckas mindre bra verkar han glömma väldigt snabbt. De lyckade uppdragen sitter kvar desto längre i minnet,” skriver föraren på sin Facebooksida.

Följarnas reaktioner

Även i kommentarsfältet hyllas Keegan stort.

”Vilka insatser ni gör, både förare och hundar. Man blir varm I hjärtat! God jul bästa poliser och särskilt till Keegan och hans hundkollegor.”

”God Jul Keegan och tack för all hjälp”

”En verkligen ståtlig herre till det yttre, utrustad med ett otroligt bra psyke verkar som. Härligt och läsa om och se. God Jul på er båda!”

”Vilken fantastisk hund! Men en otrolig bra nos! Och en Keegan som verkligen verkar älska sitt jobb!”

God jul fina Keegan, och stort tack för ditt viktiga arbete!