FOTO: Kral Çıplak/Facebook

Makalösa klippet: Polis räddar livlös valp från isflak

Polisen i Van-provinsen i östra Turkiet larmades till en sjö där en valp hade strandats på ett isflak långt ut i sjön. Valpen var livlös och hade ingen möjlighet att ta sig in till land – då agerade polisen Burak Ökten.

Kral Çıplak/Facebook
Det var i onsdags som polisen i Van-provinsen i Turkiet fick en mycket tufft – för att inte säga omöjligt – fall att ta sig an. En stackars valp hade hamnat på ett isflak långt ut till sjöss och kämpade för sitt liv.

Som tur var agerade polisen Burak Ökten blixtsnabbt!

Osannolika räddningsinsatsen

Nu sprids ett klipp från händelsen med en våldsam fart på sociala medier, och det med rätta. I videon ser vi hur Burak springer ut till sjön, krossar isen och simmar ut i det iskalla vattnet med siktet inställt på valpen.

Mot alla odds lyckas han också fånga in valpen och simma in med den till land. Där utförde han hjärt- och lungräddning och lindade in henne med filtar så att hon kunde få upp lite värme i kroppen. Men det var onekligen på håret…
– Det var i rättan tid, det var knappt att jag klarade det, säger Burak Ökten enligt BBC.

Se det makalösa klippet nedan:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F823317401057355%2Fvideos%2F941051252766918%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”3:3″ /]

Nu har polisen adopterat hunden

Valpen fördes sedan till veterinären för akut vård och har nu – osannolikt nog – blivit helt återställd.

– Vi hade väldigt lite hopp när hon kom upp från vattnet, jag trodde inte att hon skulle överleva. Sjön var frusen, det var svårt att nå hunden. Det var svårt att simma men det var värt det, jag är glad att jag lyckades rädda valpen, säger Burak enligt BBC.

Kral Çıplak/Facebook
Men det tar inte slut där. Nu har Burak dessutom adopterat hunden och döpt henne till det mycket passande namnet ”Buz” (som betyder is på svenska).

Vilken fantastisk hjälte! Nu hjälps vi åt att sprida vidare artikeln så att Burak får det erkännande han förtjänar!