Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Polis möter livrädd hund – när bjässen närmar sig får de ett möte de aldrig glömmer 

I ett samhälle i North Carolina, USA, var det flera boende som började oroa sig för en vovve som vandrade runt ensam i kylan.

Hunden visade sig vara både skygg och rädd. Men som tur var klev en sann hjälte in i bilden med både tålamod och kärlek.

Alla hundar förtjänar en varm och trygg miljö att bo i, mat och kärlek.

Men dessvärre är det väldigt många stackars hundar som lever ett liv långt bort från detta.

Ett liv där de måste kämpa för varje måltid, inte får hjälp med sjukdomar och skador, fryser och får göra sitt bästa för att söka skydd om nätterna.

När människorna i Sapphire i North Carolina började lägga märke till en hemlös hund som strosade omkring på gatorna var det många som reagerade.

Polisens geniala drag

Det var kallt ute, i januari 2024, och den stackars vovven hade uppenbart svårt att lita på människor vilket gjorde att hon var väldigt skygg.

Polisen Holcom, som hade fått uppgifter om hunden, bestämde sig snabbt för att göra allt i sin makt för att hjälpa henne.

Han lokaliserade tiken flera dagar i rad och försökte långsamt närma sig. Något som visade sig vara riktigt svårt, då hon blev rädd så fort någon kom nära.

Tillsist bestämde han sig dock för att testa något helt annat.

Istället för att gå emot henne, lade sig Holcom på marken i ett försök att visa att han var ofarlig.

Något som mirakulöst nog fungerade.

”Hon behövde bara få bli lugn”

Hunden blev nyfiken på polismannen och gick långsamt närmre för att undersöka honom. När hon väl nått fram väntade såklart en liten godisbit på magen, rapporterar The Dodo.

– Hundar gillar när du är på deras nivå, eller på marken där det känns som att vi är på samma nivå, har han sagt till sajten.

Det geniala draget förändrade allt.

När jycken, som passande nog fick namnet Sapphire, väl fått nosa på Holcom och känna att han var en person hon kunde lita på var hon redo att låta honom hjälpa henne.

– Hon behövde bara få bli lugn. Vi försökte aldrig överrumpla henne. Det var endast tålamod och dedikationen att få henne i säkerhet, som alla vi som bor här ville, har han sagt till The Dodo.

Så lever hon idag

Exakt hur länge Sapphire varit ensam ute på gatan och vad hon gått igenom är ännu oklart. Men som tur var fick hennes historia ett mycket lyckligt slut.

– Detta kunde endast ske tack vare vårt samhälle. Människor som lokaliserade henne och delade informationen med varandra. Mina interaktioner med henne var bara en bit av pusslet, har Holcom sagt till sajten.

Väldigt snabbt efter att den fina vovven räddats blev hon adopterad och fick komma till en kärleksfull familj.

Där får hon både värma sig i filtar, leka med sina leksaker, äta en godisbit för mycket snarare än en för lite, och alltid känna sig älskad.

Precis så som hon verkligen förtjänar.

Vilken underbar djurvän du är som räddade den här fina vovven! Tusen tack för att ni såg till att få henne i säkerhet!

Läs mer: Dumpad hund hittas bunden på gatan – när vovven räddas ger han ett tack som sent ska glömmas

Läs mer: Kvinna plockar upp ensam rosa varelse i sin hand – nu har den växt upp till en fullvuxen skönhet