Polis larmas om ”skadad hundvalp” vid vägkant – snart förstår han att djuret är någonting helt annat

Polis larmas om ”skadad hundvalp” vid vägkant – snart förstår han att djuret är någonting helt annat

Polisen larmades om en skadad hund.
Men djuret visade sig vara någonting helt annat.

Polisen i delstaten Massachusetts, USA, trodde att de hade larmats på ett vanligt uppdrag om en bortsprungen hund.

Men när de kom till platsen insåg de att de hade att göra med någonting helt annat.

Det var polismannen Carlo Mastromattei som åkte ut på larmet, efter att ett vittne ringt in och meddelat att en ensam och skadad ”hundvalp” behövde hjälp. Men Carlo insåg ganska snart när han kommit till platsen och tittat till den lilla fyrbenta varelsen att detta inte var någon hund, vilket bland annat även djursajten The Dodo tidigare skrivit om.

Polismannens insikt: Hundvalpen var inte en hund

Det var en fin vårdag för tre år sedan som Carlo kom till platsen.

– Polisman Mastromattei drog upp till platsen där djuret fanns, på kanten av den livliga vägbanan nära Suffolk Downs, och såg en liten rädd, ensam prärievargvalp. Valpens mamma fanns ingenstans i sikte, skriver Massachusetts delstatspolis på Facebook.

Carlo visste att han var tvungen att göra någonting för det vilda djuret. Där kunde han inte ligga i närheten av den för honom farliga vägen. Så han ringde till den närliggande kenneln Oceanview Kennel. Där svarade Lisa Cutting att hon skulle komma till platsen och mycket riktigt, en stund senare dök hon upp. Lisa hjälte polisen att säkert ta den lilla prärievargen från platsen med hjälp av en bur, uppger polisen på sin Facebook-sida.

Polismannen Carlo lät den lilla prärievargvalpen få tillbringa natten hemma hos honom och flickvännen AnnBeth. De är båda stora djurvänner och lät det vilda djuret få en god natts sömn, i buren, i hemmet.

– Som ni kan se på bilderna fick han mycket god omsorg, skriver polisen i delstaten på sin Facebook-sida och fortsätter:

– Nästa dag transporterade Ocean View Kennel valpen till Tufts Wildlife i North Grafton, där han undersöktes och fastställdes vara frisk. Den lilla killen kommer att överföras till en djurlivsspecialist i Berkshires, som kommer att rehabilitera honom och vänja honom till livet i det vilda, där han så småningom kommer att släppas för att leva ut sitt liv.

Facebook-inlägget har i skrivande stund fått tusentals gilla-markeringar och kommentarer som hyllar polismannen som tog hand om det stackars djuret.

A ROOM FOR THE NIGHT…When Massachusetts State Police Trooper Carlo Mastromattei responded to a call for a wounded…

Posted by Massachusetts State Police on Thursday, May 9, 2019

Dela gärna vidare inlägget för att hylla polismannen som hjälpte denna fina prärievargvalp!